ANJA FORSNOR

NÄR ALLT KÄNNS HOPPLÖST

Jag får ofta frågan hur jag orkar. Orkar jobba heltid, driva två företag och samtidigt vara ”mammaledig”. Jodå, visst är det intensiva dagar men jag får det ändå att funka. Jag har ju själv valt att kombinera jobb och mammaliv och försöker vara positiv och se det som en ynnest att jag kan styra min tid själv. Oftast funkar det väldigt bra och det är sällan jag klagar.

Men idag är en sådan dag då allting känns hopplöst. Jag är så trött att jag vill börja gråta. Lily som alltid sovit bra om nätterna har börjat vakna ofta och de senaste dagarna har hon varit så gnällig. Inte riktigt ledsen för något utan bara smågnyr och stökar runt hela tiden. Mina vanliga tricks med sånger och lekar funkar inte alls, hon ser bara ut att vara riktigt trött på mig (kanske inte kan klandra henne, haha).

Fasen, vissa dagar är mammalivet tuffare än andra.

Läste i appen Wonderweeks (efter tips från er, tack!!) och enligt den är hon inne i en ny fas där det händer väldigt mycket. Kunde pricka av exakt allting på listan. Och det är ju förstås skönt att veta att allting är normalt och verkar vara som det ska. Men det gör inte sömnlösa nätter varken roligare eller mindre jobbiga. Phu!

Och nu ska jag dessutom iväg på en plåtning, med två timmars sömn i bagaget. Vad tycker ni om den tajmingen?

Så idag trotsar jag alla mina egna råd om att äta rätt och tar till choklad och kaffe. Man är ju bara människa.

choklad

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Åh, missförstå mig rätt nu men jag älskar att läsa det här. Jag har en dotter som är några veckor yngre än din och som också är inne i en stökig period just nu. Även om man inte önskar någon sömnbrist så är det så jäkla skönt att höra att vi är fler i båten. (Dra dig inte för att berätta om du hittar någon mirakelmetod för att hjälpa lily med sömn och frustration)

  Maya 2016-04-23 09:16:37
  Svara
  • Svar på Mayas kommentar.

   Åh, som du säger, skönt att höra att vi inte är ensamma om det här. Jag misstänker att Lily inte blir helt mätt och det är därför hon vaknar så ofta om nätterna. Har helammat fram tills nu men tror att det inte räcker längre, har börjat med lite puréer och gröt för att vänja henne vid det. Dessutom tar hon inte flaska längre för att göra livet ännu krångligare för mig haha. Hur går det för er? Hang in there!

   Anja Forsnor 2016-04-24 11:57:23
   Svara
 • Trist att läsa att du inte mår bra. Men också ”befriande” om du förstår vad jag menar? Allt är inte perfekt för alla andra. Känns lite känt att veta när man själv är sjukskriven pga stress. Och glöm inte att det är okey att bara gråta, lyssna på kroppen och det känns ofta bättre. Kram

  Living by Miriam 2016-04-20 19:28:27 http://Www.livingbymiriam.se
  Svara
  • Svar på Living by Miriams kommentar.

   Tack! Och ja, jag förstår precis vad du menar. Tycker själv det är befriande när folk i bloggvärlden vågar att inte vara perfekta och inte försöker visa upp en fasad. Jag vill ju vara positiv och inspirera men ibland så funkar inte det och då måste jag ventilera lite. Sen känns det bra igen 🙂 Hoppas du mår bra i graviditeten trots din sjukskrivning, ta hand om dig och lillen. Kram!

   Anja Forsnor 2016-04-22 10:38:29
   Svara
 • Wow, vad duktig du är som orkar och får ihop livet när du jobbar heltid, driver två företag och samtidigt är mammaledig. Jag känner massor av slöa tjejer som bara är mammalediga och ändå gnäller.

  Michaela 2016-04-20 16:22:01
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   Det är inte helt lätt men jag tycker ju att det är så kul så jag vill verkligen få det att funka! Vissa dagar lite bättre än andra. Sen har jag haft en enorm tur att ha en välmående och frisk liten bebis som hittills följt med mig överalt utan att gnälla. Så jag ska egentligen inte klaga, vissa har det nog betydligt tuffare i föräldrarrollen utan att jobba skulle jag tro.

   Anja Forsnor 2016-04-22 10:39:38
   Svara
 • Åh så är det ju verkligen ibland och man får påminna sig om att det är OK att vara trött och att knappt minnas vad man heter. Det bästa av allt är ju att allt i bebislivet är faser så vips ska du se att hon sover bra igen ☺️

  Sara 2016-04-19 20:38:34
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack snälla för peppen! Ibland krävs det så lite för att man ska trilla av pinnen och inte se ljuset i tunneln. Tro att det kommer att vara så här för evigt. Som tur är glömmer man minst lika snabbt igen! Kram!

   Anja Forsnor 2016-04-19 22:37:22
   Svara
 • Skickar en stor PUSS på dig, du är bra!

  Sara 2016-04-19 14:25:34 http://sarasblick.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!