Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

GROUNDED FACTORY I KINA

Medan jag var på semester så var min bästa partner Iman i Hangzhou utanför Shanghai där våra yogamattor tillverkas. Tanken var att jag också skulle åkt med men just nu när jag fortfarande ammar har jag svårt att lämna Lily hemma så länge och det kändes inte heller helt optimalt att släpa med henne på en affärsresa nu när hon är så liten. Så Iman, grym som hon är, reste runt i Kina på egen hand och roddade affärsmöten och träffade olika fabriker.

iman-malmberg-grounded-factory-yogamats

Vi har väldigt tät kontakt med fabriken som tillverkar våra mattor och äntligen kunde Iman på plats se hur hela produktionen går till. Det krävs otroligt mycket jobb, precision och noggrannhet för att göra varje matta. Till skillnad från mycket som tillverkas i Kina är inte våra mattor någon massproduktion, utan precis tvärtom. Mattorna görs i princip för hand av personal som är specialiserade på just yogamattor samt den tryckteknik som vi använder oss av.

grounded-factory-yogamats-in-the-making

Först trycks mönstret på ett specialbehandlat papper med ekobaserad vattenfärg som skrivs ut genom en maskin. För varje matta krävs ett nytt ark i samma storlek som självaste mattan, man gör alltså en matta i taget. Man lägger det utskriva arket ovanpå en urskuren yogamatta i naturgummi och sen körs det igenom en värmemaskin, via en metod som kallas för digital sublimation, där värmen får färgen att släppa från arket och fästa på mattan.

Mattorna görs alltså en och en och när trycket är på så finputsas kanterna och går igenom en sista kontroll innan de skickas till oss. Det är detta som gör våra mattor helt unika, riktigt hantverk. Spana in Imans blogg om ni är lite nyfikna på vad mer hon hittade på i Kina… spännande saker på gång vill jag lova!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Är det där ett tryck som kommer komma på era mattor också? så fint med ananaser!

  Emilia 2016-04-10 18:11:32
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Kanske det kanske, hehe. Inte helt exakt men den nya kollektionen är åt det hållet 😉 Älskar fruktmönster!

   Anja Forsnor 2016-04-10 18:13:05
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!