ANJA FORSNOR

Hur packar man när man reser med bebis?

Snart är det utlandspremiär för Lily, om 10 dagar är det vi som sätter oss på ett plan till Thailand.

Trots 11 timmars flygresa känner jag mig ganska lugn inför den, jag tänker desto mer på allting vi ska ha med oss. Fasar redan nu inför hur mycket vi troligtvis kommer släpa med oss och jag har en känsla av att man som rookie-förälder tar med sig en hel del onödiga prylar…

Ni som är lite mer rutinerade, kan ni inte komma med era bästa tips?

Tar man med sig en hel väska med blöjor och våtservetter för två veckors tid eller köper man det på plats? Vad ska man packa ner i väskan och vad kan man skippa? Solhatt, UV-dräkt (är hon kanske lite liten för det?), badblöja, myggnät till vagnen, babyskydd, bärsele, vätskeersättning osv…

Ja, ni hör ju – in need of help!

baby-lily-bugaboo-buffalo-bebis-mammablogg

Vi har bestämt oss för att ta med vår vagn även om vissa tipsat om resevagn. Men vi trivs så himla bra med vår Bugaboo och har redan solparasoll, sommarsufflett och travelbag till den så det känns onödigt att lägga pengar på ytterligare en vagn just nu. Dessutom ska vi inte resa runt en massa så det ska inte packas upp och ner flera gånger.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Nyss hemkommen från Mexiko med vår 15 månsders. Ville bara säga gällande vagn att beroende på flygbolag får man ha den ända fram till planet. Så gjorde vi och det var smidigt. Annars är ju sele som många nämnt supersmidigt. Våra blöjor räckte inte hela resan och dom vi köpte på plats höll inte samma kvalitet varken på torrhet eller smidighet. Tycker UV-kläder eller vanliga tunna kläder är smidigt istället för att smörja från topp till tå. Men det är nog en smaksak. Första resan var dottern 6 månader och jag köpte en lite stor UV-tröja som hon ff kan ha. Trevlig resa!

  Malin 2016-03-16 04:15:53
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Åh bra, gäller det även stor vagn eller bara sådan liten hopfällbar resevagn? Måste kolla upp det! Annars blir det sele 🙂 Ja, jag har funderat på det där med blöjor eftersom vi är ganska kräsna här hemma. Främst eftersom vi bara hittat typ en modell som passar på henne utan att läcka. Får köpa med lite extra och försöka gömma. Funderade på det där med UV-tröja eftersom hon fortf inte kan krypa men det kanske är en bra idé ifall man vill bada henne. Svårt att undvika solen helt och hållet. Tack för alla tips!

   Anja Forsnor 2016-03-16 09:32:35
   Svara
 • Kit4kids.se levererar blöjor till hotellet, världens bästa grej.

  Hannah 2016-03-14 23:29:00
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Ja, jag har hört talas om det, låter ju mer än grymt! Kan tänka mig att man måste ha lite framförhållning eller? Försökte hitta information om leveranstid på deras hemsida men hittade inte…

   Anja Forsnor 2016-03-15 20:46:46
   Svara
 • Tips!
  http://www.kit4kids.com/

  linda 2016-03-14 15:05:41
  Svara
 • Jag har rest 2 gånger till just thailand med min dotter, första 6 mån och andra 2,5 år. Flög själv så försökte minimera packningen så gott det gick. Ta med nappflaska för vatten, blöjor för några dar, vätskeersättning och självklart ett litet reseapotek, solskydd Eucering spf 50 för barn är absolut bästa solskyddet, smörjer ungen på morgonen sen håller det hela dan trots bad, sandlek och allmänt röj. När jag var första gången hade jag ett litet UV-tält som gick att fälla ihop till nästan ingenting, vägde inget heller. Det var urbra att bara fälla upp på stranden eller vid poolen. Badblöjor och blöjor finns att köpa, (likaså massa andra roliga bebisartiklar.) Välling och ersättning skulle jag ta med så det räcker hela resan om man använder sånt. Jag har även haft med mig babyskydd vilket har behövts och varit en frihet så man kan ta sig runt utan att känna sig orolig, det skickar man ju bara i specialbagaget så inget jobbigt alls. Kläder klarar man sig utan. Be om en vagga till flyget så behöver man inte ha barnet i knät hela vägen. Ha det så skönt!

  josefin 2016-03-14 12:41:48
  Svara
 • Har inga egna riktiga tips, jag har endast bilat i europa med min nu 6månaders och då kan man ju packa med typ allt man vill i bilen.
  Men tipsar om det här inlägget: http://bon.se/blogs/mammabloggen/saker-jag-lart-mig-av-att-resa-med-spadbarn/

  Där skriver hon att babyskyddet: ”Som med allt man gör första gången har jag lärt mig saker. Till exempel var det helt onödigt att ta med ett babyskydd hit eftersom få taxibilar har bälten som är kompatibla med babyskyddet. Jag upplever att det bästa har varit att ha Bae i bärsele på min kropp.”

  Skulle också gärna resa till thailand eller liknande nu med bebis + sambo, men är tyvärr rätt flygrädd och känner att det kommer eskalera om jag måste flyga med min bebis. Så jag avvaktar lite till och nöjer mig med bila i italien så länge. 🙂

  Trevlig resa!

  T 2016-03-13 21:00:21
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Så bra inlägg, tack för tipset!! Tänkt framförallt på det där med babyskydd, känns livsviktigt hemma samtidigt som det snabbt blir en onödig pryl att släpa på ifall man ändå inte kan använda den till fullo på plats. Då känns bärsele som det bästa. Så härligt att bila, måste verkligen vara det optimala med barn! Blir nog att införskaffa en bil framåt sommaren så man i alla fall kan bila i Sverige 🙂 Kram!

   Anja Forsnor 2016-03-14 08:39:39
   Svara
 • Jag tar bara med blojor etc for resan och dag 1. Resten koper jag alltid pa plats (jag tar nat dyrt marke -det har alltid funkat bra). Om ni hyr bil sa kan man ju hyra med bilbarnstol sa det hade jag absolut inte tagit med. Ja till badblojor. Nar min pojke var sa liten sa var han inte i solen alls utan vi satt i skuggan/under parasoll. Han hade vita, tunna klader och spf i ansiktet och pa benen (som var bara), och hatt som man knyter sa dom inte far av den 🙂 Ta med nappy cream eftersom dom latt blir roda och irriterade av det varma och fuktiga vadret. Jag alskar Weledas. Men annars ar det ju latt nar man ammar…nar dom borjar ata ar ju det ett helt projekt. Ha sa kul!

  Eva 2016-03-13 19:11:51
  Svara
 • Hej! Jag har rest två gånger med Bianca som föddes den 22 november, i mitten av januari åkte vi till Irland och i slutet av januari till Gran Canaria (den resan gjorde jag utan min sambo, ensam med B, inga problem!), här kommer mina tips:

  – Bra att ni har en väska till barnvagnen – packa den hemma! På Arlanda (och många flygplatser, men inte alla) får man inte ta med barnvagnen igenom säkerhetskontrollen så ni checkar ändå in den direkt när ni kommer till flygplatsen (när barnet blir större kan man låna en sulky som man kan ha ända fram till gaten). Passa på att packa ner andra grejer i vagnväskan också, till exempel blöjor och sånt. När jag åkte till Gran Canaria checkade jag bara in vagnväskan plus en liten väska till, då nästan allt låg i vagnväskan. Jag har inte sett vad en vaggväska max får bära (den checkas in som specialbagage), men åtminstone 30 kg tror jag. Kolla med bolaget ni ska åka med!

  – Ta med bärsjal eller bärsele. Tre av fyra gånger har jag fått gå igenom säkerhetskontrollen med bebis i sele, annars går det ju rätt smidigt att plocka ur henne lite snabbt och sedan sätta tillbaka henne. Bärdonet underlättar från att man åker hemifrån (om man inte åker bil, annars så fort man anländer till flygplatsen) och tills man har klivit ombord på planet. Man kan även den under flygningen, ifall man behöver gå runt med orolig bebis.

  – Beroende på hur många blöjor ni gör åt och hur kräsna ni är med märke kan ni packa ner en del i vagnväskan eller köpa på resmålet. Till GranCan hade jag med mig för hela vistelsen, för jag ville inte lägga tid på att leta blöjor där. Samma sak med torkservetter.

  – Packa även med lite annat smått och gott som kan gå åt – alvedon för bebis, pysventil (även om ni inte behövt det tidigare), vätskeersättning, snorsug, någon salva mot röd rumpa etc. På Apoteken finns solskyddsfaktor för de minsta, även om det står på att de ska användas först från sex månader. Men hellre solkräm än solbränd såklart 🙂 Sedan gäller det ju att undvika sol som bebisen ändå. Jag hade en solhatt med till GranCan och en matchande poolgodkänd badblöja (leopardmönstrat, så himla gulligt). Bara googla på ”godkänd badblöja” eller liknande, Bonti säljer också har jag sett!

  – Min bebis helammar men jag hade med två små tetror med ersättning IFALL något skulle hända, så att jag skulle slippa leta efter det på resmålet. På tal om amning, var inställd på att bebis förmodligen kommer vara extra törstig när det är varmt, så det kan bli mycket amning. har ingen erfarenhet av ersättning så jag vet inte hur det funkar med det)

  – Ombord på planet får bebis sitta i vuxens knä (upp till två års ålder), försök att vrida henne lite och amma i start (åtminstone tills ni har flugit i tio minuter) och landning (ända från att flygplanet börjar sjunka faktiskt, vilket kan vara 20-30 minuter innan landning), mata med flaska eller se till att bebisen suger på napp. På så sätt minimerar man risken för ont i hörselgångarna/bihålorna.

  – Ta gärna med en vanlig huvudkudde eller liknande, som ni kan lägga på bordet framför er under flygresan. Min bebis låg och sov på denna kudde/bordet och det avlastade väldigt mycket! Få charterflygplan har idag kvar vaggorna för spädbarn.

  – Inget direkt tips kanske, men om vi skulle åka på en resa nu innan vi har börjat på babysim skulle jag kolla google och youtube efter instruktioner för hur man har eget babysim med sin bebis 🙂

  Kommer inte på något mer just nu men hör av dig om du undrar något! Jag jobbar som pilot så fråga gärna om du undrar något mer om flygningen också. Lycka till och tack för en mysig blogg! Och lycka till till mig själv, jag och B åker till Nashville i april för att hälsa på släktingar 🙂

  Josefin 2016-03-13 12:14:25
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Wow Josefin, tusen TACK för alla dina grymma tips! Har redan skrivit upp kudde och alla apoteksprylar du nämnde, känns skönt att ha med sig saker ifall att något skulle inträffa där. Även om Thailand inte är ett u-land direkt kan det vara skönt att ha allting med sig och slippa åka runt och leta. Och så cool du är som reser själv med din lilla tjej, kan tänka mig att det känns som man klart allt efter ett sådant äventyr! Hör av mig om jag kommer på något annat jag undrar över, du verkar vara proffset här 🙂 Hoppas du haft en fin helg och lycka till i Nashville. kram!

   Anja Forsnor 2016-03-13 16:33:01
   Svara
 • Jag har en helt annan fråga! När kommer din bok? Ser verkligen fram emot den. 🙂

  Jessicas viktiga mål 2016-03-13 09:33:39 http://blogg.ameli.se/jessicasviktigamal
  Svara
  • Svar på Jessicas viktiga måls kommentar.

   Gulliga du! Den kommer nu på onsdag den 16 mars. Gah!! Finns redan nu att beställa på Bokus.com 🙂 🙂

   Anja Forsnor 2016-03-13 16:33:50
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    ÅH HURRA! Peppen på detta alltså, jag har tänkt ha en frukostvecka om ett par veckor då jag provar en frukost varje dag varav jag kommer plocka några från din bok. <3 Sen vi sågs i december (när jag intervjuade dig för min podcast) så har jag förresten gått ner 4.5 kilo tack vare på riktigt totalt ändrad livsstil på matfronten. Lång väg kvar men känner mig så mycket piggare och gladare. 😀

    Jessicas viktiga mål 2016-03-13 19:16:06 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
    Svara
    • Svar på Jessicas viktiga måls kommentar.

     Wow, grattis, så imponerande! Den långsamma förändringen är oftast den långsiktiga så keep up the good work. Du är grym! Hoppas du kommer gilla boken, du får gärna höra av dig när du hunnit testa några recept 🙂 Kram!

     Anja Forsnor 2016-03-13 22:36:34
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!