ANJA FORSNOR

Veggie halloumi hotpot

felix-veggie-hot-pot

Jag älskar att den vegetariska trenden håller i sig och blir allt mer självklar. I en intervju för något år sedan sa jag att jag drömde om att utveckla snabbmaten till att erbjuda fler nyttiga och hälsosamma varianter. Därför tyckte jag det kändes kul när Felix kontaktade mig och frågade ifall jag ville testa deras nya vegetariska rätter som en del av sin nya gröna satsning. Felix vill få in den gröna maten i vardagen och göra den både enkel och god, något som rimmar fint med min vision av mat.

Vi äter mer grönsaker och mindre kött än för något år sedan, det visar Felixbarometern som presenterades idag. Hurra säger jag! För det finns ju så många anledningar till att äta mera vegetariskt, framförallt av hälsoskäl. Jag känner mig lättare och fräschare i både kropp och hy när jag maxar på med det gröna. Speciellt såhär i vintertid när man behöver lite extra vitaminer för att hålla sig på topp.

Dessutom finns det ju så mycket god vegetarisk mat, så mycket mer än bara kalla grönsaker och sallad. 

Jag gillar inte att sätta namn på saker och man behöver inte kalla sig vegetarian för att äta vegetariskt, jag tror inte riktigt på pekpinnar eller förbud. Däremot är jag övertygad om att vi alla skulle mår bra av att äta mer vegetabiliskt och mindre kött. Sen är det upp till var och en att hitta det som funkar för en själv helt enkelt.

felix-vegetariskt

Felix nya rätter består av fyra grytor, bland annat en kokosnöts- och böncurry och en halloumi hotpot med linser och sötpotatis. Fokus ligger på mycket smak och naturliga ingredienser.

felix-veggie

You had me at halloumi och sötpotatis! Den här fick bli dagens lunch.

halloumi-gryta-vegetarisk

Till det stekte jag lite extra broccoli och halloumi för att ja, man kan ju aldrig få för mycket halloumi helt enkelt.

vegetariskt

Ett tips är att servera rätten i en fin skål eller tallrik istället för att äta direkt ur förpackningen, då känns det hela så mycket lyxigare.

halloumi-hot-pot

Det var längesedan jag åt färdiga frysrätter och jag måste erkänna att jag kanske var lite skeptisk innan. Men det här var riktigt gott och skulle jag fått den serverad såhär skulle jag aldrig gissat att det vad en färdigrätt. Och den innehåller inga hokus pokus tillsatser eller läskiga e-ämnen heller, helt enkelt en bra lunch som passar mig när jag har ont om tid eller inspirationen tryter. Eller när jag har en gnällig bebis på armen och inte har ro att stå och laga mat från scratch. Man är ju bara människa.

Hur tänker ni kring det här med vegetariskt?

Inlägg i samarbete med Felix.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Skulle sa garna kunna ata helt vegetariskt och ma bra av det men jag gor bara inte det. Far ont i magen av bonor, linser, soyaprodukter och artor. Och nej, det ar ingen vanesak. Jag var vegetarian i 3 ar! Daremot sa ater jag valdigt lite kott, men mycket fisk och skaldjur. Och vegetariskt dar proteinet kommer fran notter och ost. Men jag behover lite protein for att halla mig matt.

  Eva 2016-02-15 14:35:02
  Svara
  • Svar på Evas kommentar.

   Vad bra att du testat och verkligen känt efter vad som funkar för dig. Jag tål inte heller för mycket linser och bönor och äter gärna protein från fisk och skaldjur för att jag tycker det är gott och för att bli mätt. Och man behöver ju inte vara vegetarian för att lägga till en massa extra grönt på tallriken, inte sant? 🙂

   Anja Forsnor 2016-02-17 22:28:09
   Svara
 • Vilka är dina favoritställen kring cafeer och restauranger och hälsoställen du helst vill tipsa om eller går till om du vill äta gott?

  Vilka är dina bästa karriärtips?

  Katja 2016-02-13 06:52:04
  Svara
 • Är kräsen på grönsaker men vi har ändå börjat med ”veggomåndag” här hemma och vill på sikt äta ännu mer vegetariskt men tar det ett steg i taget 🙂

  Johanna 2016-02-12 22:47:32 http://doowop.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!