ANJA FORSNOR

Ingen yogibebis direkt

Jag kan ju inte påstå att yogan i morse var riktigt så avslappnande som jag kanske hade hoppats på. Lily var missnöjd och gnällig precis hela tiden och ville bara vara i min famn. Tror jag hann med krigaren på ena sidan och en magövning på slutet, that’s it!

De andra bebisarna var så lugna och nöjda och det såg så mysigt ut när de var med sina mammor i övningarna. Får ge det ett nytt försök nästa vecka och hoppats på att det går bättre då.

De senaste dagarna har Lily gått från att vara världens mest nöjda och harmoniska bebis till att vara i något konstant gnäll-mode. Hon har händerna i munnen hela tiden, bubblar och gör massa ljud. Dessutom sover hon dåligt, både dagtid och på nätterna så hon känns liksom övertrött och gnällig. Oroa er inte, detta ska inte förvandlas till en ren mammablogg men måste bara skriva av mig. Man blir ju tokig!

Vet inte om det kan vara tänder som är på gång såhär tidigt? Läser på lite om de olika faserna och vad som händer nu efter 3 månader… Någon som känner igen det från sina egna bebisar?

bebisfotografering-lily

Här i min famn är hon hela tiden nöjd. Det är ju hur gosigt som helst men det blir lite tungt att bära runt på en snart sjukilos bebis dagarna i ända.

Foto: Sara Holmberg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Vill tipsa om boken ”lyhört föräldraskap” av Malin Bergström. Hjälpt mig många gånger när jag känt mig ensam med mina tankar kring min 2 månaders bebis. På ettmkt bra sätt förklarar den hur barnet utvecklas, hur man kan reagera som förälder på det samt full med praktiska tips.

  Julia 2016-02-14 17:09:14
  Svara
 • Säkert utvecklingsfas! Tipsar om appen som ovan.
  Allt går i faser med de små:)

  Louise 2016-02-12 23:49:06
  Svara
 • Appen Wonder Weeks och tillhörande boken ”Växa och upptäcka världen”. Finns på bibblan där de även lånar ut den som e-bok online! Så blir det lite lättare att förstå sim bebis och hjälpa henne på bästa sätt igenom utvecklingsfaserna 🙂 Ha en fin helg!

  Josefin Oskarsson 2016-02-12 08:35:09
  Svara
  • Svar på Josefin Oskarssons kommentar.

   Åh tack för dina tips! Gud vad man hela känner sig som en nybörjare med bebis, jag som trodde att jag började bli varm i kläderna. Så skönt att det är fler som har erfarenhet och känner igen sig! Hoppas du har en fin helg!

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:09:59
   Svara
 • Min 3-månaders är likadan! Vissa perioder är hon hur lugn som helst och andra supergnällig. Jag rekommenderar också appen wonder weeks!

  Maria 2016-02-11 13:25:42
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Nu har jag hunnit läsa igenom fasen på wonder weeks och gud vad det stämmer in perfekt! 35 dagar kvar i denna fasen för vår del, hang in there!

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:22:03
   Svara
 • Åh så kan det ju vara! Hoppas på en mer avslappnad session nästa gång 🙂 Otroligt mysig bild i alla fall! 🙂

  Johanna 2016-02-10 22:36:36 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Förmodligen ett utvecklingssteg. Kan vara tänder också, men tidiga isf. Jag minns att de där faserna brukade försvinna lika hastigt som de kom. Men man börjar ju fundera, förstås. Tror det är likadant för alla föräldrar. Kram

  Carro 2016-02-10 21:05:54
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Ja nu när jag läst på lite mer så förstår jag att det är en utvecklingsfas hon är inne i just nu. Stämmer verkligen överens på pricken! Skönt att veta att man inte är ensam i alla fall, men som du säger så böjar man ju fundera. Händer så mycket så snabbt, hur ska man hinna med?? Hoppas du haft en fin helg! Kram

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:24:13
   Svara
 • Min lilla grabb blir 3 månader idag och jag har upplevt exakt samma sak som du. Han har varit en superlugn kille sen han föddes i princip, men den senaste tiden (som jag förstår varit en utvecklingsperiod) har han också varit mer gnällig, sovit sämre främst på dagarna och har händerna i munnen hela tiden. Kände verkligen igen mig 🙂 lycka till!

  Jeanette 2016-02-10 20:39:52
  Svara
  • Svar på Jeanettes kommentar.

   Åh, skönt att veta att man inte är ensam och att det är en fas. Vi får helt enkelt hang in there och hoppas att det snabbt går över. Jag laddade precis ner appen wonder weeks och allting stämde in precis på oss, rekommenderas! Ha en fin helg!

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:25:33
   Svara
 • Känner definitivt igen det! I vissa utvecklingsfaser upplever jag att min son blir gnällig, sover dåligt osv. Vill tipsa om appen wonder weeks om du inte redan har den. Hoppas det ordnar sig snart igen! (Och apropå Linneas kommentar, man behöver ju inte överdriva med aktiviteter men är man bara hemma ensam med bebisen så ruttnar man rätt fort 😉

  Katarina 2016-02-10 18:40:23
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Och just ja, tack för tipset på appen! Så bra!!

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:29:17
   Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Kan nog vara nyttigt att flytta fokus från egna jaget och personliga behov och faktiskt ”ruttna” lite emellanåt 🙂 Det ingår ju liksom i föräldraskapet att inte sätta sig själv i främsta rummet längre, Åtminstone i perioder när bebisen visar att den har andra behov, och i ett längre perspektiv så är de ju faktiskt inte bebisar så länge så tiden man ”ruttnar” är ju peanuts i sammanhanget.

   Linnea 2016-02-10 19:26:17
   Svara
   • Svar på Linneas kommentar.

    Men självklart kommer barnets behov först! Min upplevelse är dock att i vissa faser spelar det inte någon roll vad man gör. Är man hemma hela dagen så är inte barnet nödvändigtvis gladare/nöjdare/mindre övertrött för det. Däremot kanske man själv är helt slut och trött på att vara instängd. Själva utvecklingen barnet går igenom i sig kan leda till att barnet agerar så som Anja beskriver, det var min poäng. Det är inte nödvändigtvis en reaktion på överstimulans. 🙂

    Katarina 2016-02-10 19:37:40
    Svara
    • Svar på Katarinas kommentar.

     Ja, jag skulle aldrig sätta henne i andra hand men som du säger, ibland känns det inte som det spelar någon roll vad man gör. Vi har hållit oss hemma nu i två dagar och hon är supergnällig men så fort vi lägger henne i vagnen och tar en promenad så sover hon eller är hur nöjd som helst. Känns som både hon och vi mår bättre av att komma ut lite 🙂

     Anja Forsnor 2016-02-13 19:27:58
     Svara
 • Det här kommer låta supertrist men faktum är att bebisar inte behöver särskilt mycket stimulans annat än vad de får hemmavid de första sex månaderna. Även om de sover när andan faller på och trivs i vagnen och allt går galant, så är det tröttande att ofta vara på väg, lyftas hit och dit, vakna upp på nya ställen, träffa folk och höra massa olika ljud. Aktiviteter som babysim och -yoga samt liknande är endast till glädje för mamman tyvärr.. Och vad jag förstår av din blogg så har det varit väldans mycket socialt flängande senaste tiden, och det tar nog sin tull 🙂 Du har troligen helt rätt i att hon är övertrött, Jag skulle tipsa om flera lugna dagar i rad (svårt kanske, men jag tipsar ur bebisperspektiv :)) hemma, med få välkända stimulantia och allmänt händelselöst. Då tror jag sömnen stabiliserar sig och ni får en glad och harmonisk bebis igen!
  Lycka till!

  Linnea 2016-02-10 17:03:11
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Tack för all din input! Jag förstår vad du menar men jag tycker inte det är något fel med att göra aktiviteter som är till glädje för mig som mamma eller oss som föräldrar. Självklart sätter vi vårt barn i första rummet och jag skulle aldrig utsätta henne för något som inte var bra. Ha gärna i åtanke att det som syns i bloggen är ju bara en liten del av min vardag, jag bloggar sällan om de dagarna vi ligger inne hela dagarna eller inte träffar någon. Faktum är att hon är mer gnällig de dagarna vi bara är hemma och kommer aldrig till ro och vill sova. Så fort jag lägger henne i vagnen somnar hon direkt, ofta sover hon 3-4 timmar då och märker inte ens att vi gått hemifrån. Får vänta ut dem här fasen och hoppas att det snabbt går över 🙂 Ha en fin helg!

   Anja Forsnor 2016-02-13 19:43:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!