Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Bananbröd med dadlar och kokos

bananbröd

Det här är det bästa receptet ifall ni har övermogna bananer hemma. Ni vet de där som börjar bli brunfläckiga och som ni kanske funderar på att slänga? Bananbröd är räddningen! Den blir söt som en banankaka och alldeles fluffig och härlig. God att äta precis som den är eller med en klick färskost på. En given favorit hos både vuxna och barn.

Bananbröd
1 brödform

4 ekologiska ägg
3 mogna bananer
2 dl riven kokos
2 1/2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl
2 tsk bakpulver
6-8 urkärnade färska dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 180°. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Klä en brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen (varmluftsugn) i cirka 45-50 minuter tills brödet har en gyllenbrun färg. Känn gärna så att det är färdigt med en gaffel eller sticka, ska vara mjukt i mitten men inte kladdigt. Låt svalna något innan servering!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand