Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Bananbröd med dadlar och kokos

bananbröd

Det här är det bästa receptet ifall ni har övermogna bananer hemma. Ni vet de där som börjar bli brunfläckiga och som ni kanske funderar på att slänga? Bananbröd är räddningen! Den blir söt som en banankaka och alldeles fluffig och härlig. God att äta precis som den är eller med en klick färskost på. En given favorit hos både vuxna och barn.

Bananbröd
1 brödform

4 ekologiska ägg
3 mogna bananer
2 dl riven kokos
2 1/2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl
2 tsk bakpulver
6-8 urkärnade färska dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 180°. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Klä en brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen (varmluftsugn) i cirka 45-50 minuter tills brödet har en gyllenbrun färg. Känn gärna så att det är färdigt med en gaffel eller sticka, ska vara mjukt i mitten men inte kladdigt. Låt svalna något innan servering!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind