Det här är det bästa receptet ifall ni har övermogna bananer hemma. Ni vet de där som börjar bli brunfläckiga och som ni kanske funderar på att slänga? Bananbröd är räddningen! Den blir söt som en banankaka och alldeles fluffig och härlig. God att äta precis som den är eller med en klick färskost på. En given favorit hos både vuxna och barn.
Bananbröd
1 brödform
4 ekologiska ägg
3 mogna bananer
2 dl riven kokos
2 1/2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl
2 tsk bakpulver
6-8 urkärnade färska dadlar
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt
Sätt ugnen på 180°. Mixa banan och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Klä en brödform eller sockerkaksform med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen (varmluftsugn) i cirka 45-50 minuter tills brödet har en gyllenbrun färg. Känn gärna så att det är färdigt med en gaffel eller sticka, ska vara mjukt i mitten men inte kladdigt. Låt svalna något innan servering!
Alltså åh gjorde denna idag och det var den godaste banankaka jag nånsin ätit, gick hem hos sonen oxå 🙂
Denna kommer jag göra många ggr, tack för grymma recept, längtar tills din bok kommer=)
Kram Maria
Åh vad glad jag blir! Extra kul att sonen gillade det, de är ju alltid lite svårflörtade 🙂 Ha en fin helg! Kram
MM vad gott! Det ska jag verkligen testa! 🙂
Hoppas du gillar det! 🙂 Ett tips är att frysa in det (om det blir över), perfekt att ha några skivor att tina när man är sugen på något gott!
allt jäkla gott i ett bröd ju! 😀
Jag vet, kan liksom inte bli bättre! 😉
Alltså banankaka är SÅ gott!
Eller hur, så perfekt sött och gott! Banan is the shit! 😉
Åh! Grymt! Precis vad jag letade efter 😀 Tack!