ANJA FORSNOR

Långresa med bebis?

Jag är så sugen på att dra iväg på en långresa nu i vinter! Inbillar mig att det borde vara smidigt att flyga och att resa när hon är så liten och ammar? Det gick ju bra på en sex timmars tågresa ner till Malmö så den dubbla tiden på ett flyg bord vi greja! Har läst på om skötbord och någon form av vagga på långflygningar så det har jag koll på.

Vi är ganska avslappnade päron men man vill ju ändå inte vara dum och åka helt off med en liten en ifall något skulle hända. Har ni tips på vilka ställen som är bra att åka till med en liten bebis? Vi tänker 10-14 dagar någonstans där solen skiner och det sådär alldeles perfekt och behagligt varmt. Sandstrand, turkost vatten, palmer… ja, ni hajar! Just nu är jag mest inne på Thailand, Mexico eller Kapstaden. Eller kanske någonstans i Karibien?

Ge mig era bästa tips!

thailand-koh-tao

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Vi har bokat en resa till Gambia i februari och det verkar funka bra med barn också!

  Sandra 2016-01-11 22:04:31
  Svara
 • Thailand, bra sjukvård och hjälpsamma barnkära människor. Jag var där när min dotter var 6 månader. Passa på att åk när dom fortfarande åker gratis på flyget och ammar, så enkelt. Men tänk på att ta med babyskydd till bilresor. Nattflyg är också att rekommendera, när dom fortfarande är små kan man få en vagga som fästes på väggen som dom kan sova skönt i.

  josefin 2016-01-11 10:24:59
  Svara
  • Svar på josefins kommentar.

   Ja, just nu är vi faktiskt inne på Thailand! Har hittat bra flyg till Krabi och däromkring verkar finnas mycket fina ställen. Vore ju skönt att slippa allt för många långa transferresor väl på plats. Var i Thailand var ni? Vi pratade just om babyskydd till just bilresor och om man åker buss, känns inte som det lär finnas på plats. Smart med nattflyg!

   Anja Forsnor 2016-01-11 17:35:34
   Svara
 • Har rest en del, i största delen av allt om man reser med en bebis eller ett barn är valet av hotel väldigt viktigt!!! Har rest till Kariben flera gånger och är alltid lika chockad hur fint det är. Mauritius är väldigt fint, fast en lång resa…

  Isadora 2016-01-07 20:49:04
  Svara
  • Svar på Isadoras kommentar.

   Ja, i vanliga fall brukar vi ofta bara boka flygresa och sen hitta hotell på plats men det känns som vi tänker lite annorlunda med bebis. Speciellt när hon är så liten! Känns så viktigt med ett bra och fräscht hotell, man har ju lite andra krav nu. Har varit på Dominikanska republiken och det var såå vackert, fick verkligen mersmak för Karibien.

   Anja Forsnor 2016-01-11 23:11:13
   Svara
 • Själva flyget och resandet är inga problem med en ammande bebis skulle jag säga, så långflyg kan ni, precis som ni tänker, absolut klara.
  Det jag skulle kolla upp är transfers av olika slag som kan bli aktuella, att en minibuss är utrustad med babyskydd har aldrig hänt oss iaf 😉 Och då måste man vara beredd att sitta med bebisen i famnen, vilket känns ”okej” så länge det inte är långt att åka eller trafiken är galen..
  Tillgång till sjukvård är såklart något att kolla upp, blir liten sjuk vill man ha hjälpen nära, gärna enligt standard som vi är vana vid hemifrån.
  Sen har hon ju inte fått några vacciner än så res till säkra ställen!
  Ha det så skönt!

  Linnea 2016-01-07 14:20:56
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Tack för alla tips! Någon tipsade om att ta med babyskydd på resan vilket förstås känns tryggt men kanske lite onödigt mycket att släpa på… Så kort transfer känns som bästa alternativet! Tillgång till sjukvård känns viktigt mest som en säkerhet, ifall något skulle hända vill man inte sitta ute i buschen direkt.

   Anja Forsnor 2016-01-11 23:13:06
   Svara
 • Min kusin med sambo, en 3-åring och en 6-månadersbebis flyttade ner till Kapstaden i oktober och stannar 8 månader. Det fungerar hur bra som helst, vädret, miljön och maten verkar fantastiskt!

  Anja 2016-01-07 14:06:45
  Svara
  • Svar på Anjas kommentar.

   Men gud, det låter ju helt magiskt! Jag har helt snöat in på Kapstaden, verkar som ett resmål som verkligen har allt!

   Anja Forsnor 2016-01-11 23:13:46
   Svara
  • Svar på Anjas kommentar.

   Wow! Det där lät som rena drömmen. Skulle jag också vilja göra. Vill veta detaljer, hur bar de sig åt? 🙂

   Alexandra 2016-01-08 23:19:51
   Svara
 • Vi åkte till Florida i 3v när Lukas var 7mån, helt perfekt väder och lagom blandning av sol/bad och saker att göra för oss vuxna 🙂 Var jättesmidigt när man fick som en liggdel som hängde på väggen som han kunde sova i på flyget 🙂

  Sara Sundell 2016-01-07 12:11:31
  Svara
  • Svar på Sara Sundells kommentar.

   Ah vad härligt! Har faktiskt aldrig varit i Florida så det skulle kunna vara ett alternativ. De är ju så himla barnkära i USA! Om vi åker dit kanske du sitter på några bra tips? 🙂

   Anja Forsnor 2016-01-11 23:14:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!