Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Lillejulafton

Idag firar vi lillejulafton! Fram tills för något år sedan trodde jag att alla firade lillejulafton men det var först när jag flyttade till Stockholm som jag insåg att det tydligen är ett skånskt påhitt. Som en mini-julafton fast utan julklappshysteri, stress och måsten. Ärligt talat, hur mysigt låter det inte med lillejul? Skulle nästan vilja kalla det min favoritdag såhär kring jul!

Nu är vi nere hos min familj i Malmö och i eftermiddag ska vi möta upp alla vänner hemma hos Sofia och Henrik. Ska bli så himla mysigt, denna julen har vänskapskretsen dessutom utökats med flera små bebisar. Och om jag känner Sofia rätt kommer det bjudas på julgott i alla dess former. Jag håller tummarna för hennes ris á la malta!

Någon annan av er som firar lillejul?

pepparkakor-ost-fikon

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag är från Norrland och vi har alltid firat Lilla Julafton med den del av familjen som inte kan vara med på självaste julafton. Så den Norrländska varianten av din ”lillejulafton”

  Malin 2015-12-26 07:50:59
  Svara
 • Lilljulafton kallar vi det i vår familj och då firar vi med nära och kära som vi inte träffar på självaste julafton.

  Stockholmare :) 2015-12-25 20:32:25
  Svara
 • oj, aldrig hört om det.. men det låter himla najs! det får du sprida till stockholm. haha

  ISA 2015-12-23 23:09:14 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Vi firar julafton varannat år med med mina föräldrar och vart annat år med min mans föräldrar och de åren vi inte firar julafton med hans föräldrar så träffas vi alltid på lilljulafton, dvs 23:e. Jag hade aldrig hört det begreppet innan de de kallar 23:e lilljulafton och de är också från Skåne!

  Jenny 2015-12-23 13:21:02
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!