ANJA FORSNOR

Träna upp din självkänsla

Vad tänker ni när ni hör ordet självkänsla? För mig innebär det att vara snäll mot mig själv och att bekräfta mig själv, något som kräver både träning och påminnelse.

Det är lätt att tvivla på sig själv om man hela tiden jämför sig med andra. Tidigare följde jag till exempel många stora tränings- och hälsokonton på Instagram för att jag trodde att det gav mig inspiration. Efter ett tag märkte jag att det snarare ledde till en inre stress som gjorde att jag kände mig otillräcklig.

När någon la ut en bild och berättade om sitt träningspass kände jag genast att min prestation var sämre, trots att jag kanske tidigare känt mig väldigt nöjd med dagens träningspass. Eller så fick jag ångest över dagens planerade vilodag och gav mig ut och sprang en runda. Istället för att rikta min uppmärksamhet inåt la jag allt fokus på andra vilket gjorde att jag omedvetet började jämföra allt jag gjorde.

Träna upp din självkänsla! Tänk efter när du mår som allra bäst bäst och avsätt mer tid i din vardag för just detta, vare sig det handlar om jobb, träning, vänner, familj eller kärlek. Inse att du är unik och värdefull och våga sätta ett högt värde på dig själv och ditt välbefinnande, ingen annan kommer att göra det åt dig. Och de dagar du tvivlar – fake it til you make it!

I samarbete med Keso vill jag uppmärksamma en fin film de gjort som handlar om just självkänsla. Jag vill inte berätta så mycket mer än så utan tycker ni ska kolla på filmen och låta budskapet sjunka in.

Inlägg i samarbete med KESO.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Igenkänning x100, slutade själv följa en rad instagramkonton på grund av samma anledning.
  Tack för att du delar med dig och lyfter denna otroligt viktiga fråga.
  Tack också för en fantastisk blogg och ett ångestfritt och oerhört inspirerande instagramkonto.

  Liza 2015-10-29 16:58:56
  Svara
 • det här är typ världens viktigaste ämne. Utan självkänsla mår man uselt tyvärr 🙁 kram på dig!

  ISA 2015-10-27 19:32:56 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Ja, det är det verkligen. Och det är så viktigt att påminna sig själv om vad man kan göra för sin egen självkänsla istället för att förlita sig på andras bekräftelse och mått på duglighet. Ha en riktigt fin dag! Kram

   Anja Forsnor 2015-10-28 10:16:34
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!