ANJA FORSNOR

Dagens hjälte!

Jag har suttit hemma och väntat på ett bud hela morgonen, en ganska stor leverans med möbler. Leveranskillen ringde nyss och sa att jag fick komma ut på gatan och ta emot budet då det ingick inte leverans till ända dörren. Vi har en stor innergård på framsidan så det är långt från gatan upp i vår lägenhet med flera trappor och portar längs vägen.

Jag var helt övertygad om att budet skulle levereras ända fram till dörren och förklarade att jag inte riktigt är i tillstånd att bära 20-kilos (!!) kartonger. Efter mycket övertalning gick han med på att köra kärran fram till porten och ställa alla saker där, längre än så kunde han inte gå. Ville jag ha det framkört ända till dörren fick jag betala extra men det var redan försent, så det kunde jag inte be om nu. Det har ju blivit något missförstånd och jag fattar att alla transportfirmor har tider att passa och inte kan bära kartonger till höger och vänster. Men trots att jag stod där höggravid och helt själv kunde han inte göra ett undantag eller ens köra kärran fram till hissen.

Så där stod jag, med 7 stora kartonger möbler innanför porten och kände mig så himla hjälplös! Jag vet att man inte bör bära tungt såhär i slutet av graviditeten men även om jag skulle försöka vore det ändå en ren omöjlighet med en stor mage i vägen. Marcus är på jobbet och kommer inte hem förrän i kväll och jag vågade ju inte låta det stå kvar nere i porten hela dagen.

Då dyker en ÄNGEL till granne upp och erbjuder sig att hjälpa mig. Hon sa att jag absolut varken fick bära eller flytta en enda kartong i mitt tillstånd, sprang upp i sin lägenhet, hämtade en pirra och bar upp med alla kartonger in i lägenheten. Trots att hon hade en skadad arm och egentligen var på väg hemifrån.

Jag blev så överrumplad och så sjukt tacksam, tänk vad lite som krävs för att göra en annan människa glad. Vi har aldrig träffats i huset tidigare men ändå gav hon mig 10 minuter av sin tid och det gjorde hela min dag. Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle löst det annars, hon är verkligen dagens hjälte!

Fan, ibland känns det som vi gömmer oss bakom skärmar och mobiler och helt blundar för våra medmänniskor. Min lilla händelse med möblerna må vara dagens i-landsproblem men efter gårdagens fruktansvärda händelse och allt som sker just nu gör små saker som ett ”hej”, ”tack!” och ”jag hjälper dig!” så otroligt mycket. Små glimtar av ljus och medmänsklighet som för oss närmare varandra istället för tvärtom.

Kan vi inte alla bära med oss den känslan och ge lite extra uppmuntran till de som behöver det? Kanske kan en liten handling från dig göra dig till dagens hjälte för någon annan?

hagaparken-stockholm

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh vad med om exakt samma sak för några månader sedan. Hade beställt ett väldigt tungt skåp och när leveranskillen kommer får jag veta att i min beställning ingick endast att ställa skåpet framför husporten. Jag ber honom att i alla fall bära upp skåpet (med hjälp av en pirra, som han hade tillhands) tre trappor upp till hissen. Det går han med på, efter lite vädjande och ”puppy eyes” från min sida (haha). Tyvärr fick inte skåpet plats i hissen och jag står där totalt hjälplös och uppgiven. Jag skriver en lapp på skåpet och förklarar för grannarna att skåpet kommer att flytta sig så snart som möjligt. Några timmar senare, när jag suttit och försökt komma på en granne att höra av sig till alternativt betala för att en firma ska komma och bära upp skåpet, hör jag hur något tungt ställs utanför min lägenhetsdörr. Jag öppnar och där står min närmsta granne och hans pappa som tillsammans har burit det tunga skåpet upp för alla trappor till 3:e våningen. Den förvåningen, den lyckan! Än idag blir jag alldeles varm i kroppen när jag tittar på skåpet i vardagsrummet.

  Bea 2015-10-25 09:25:24
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Men åh, vilken lycka! Tänk att det är så små gester som gör det. Vardagshjältar som dyker upp från ingenstans och hjälper en utan att man bett om det eller vill ha något i utbyte. Så enkelt och så jäkla fint. Heja grannarna! <3

   Anja Forsnor 2015-10-25 19:45:30
   Svara
 • Fy vad dålig stil!Vi har själv eget företag där vi levererar och installerar vitvaror.(Jag bokar kunder)Och givetvis töjer man på reglerna emellanåt om kunden behöver det.
  Lycka till m förlossningen!:)Kram Kamilla!

  Kamilla 2015-10-23 13:13:54
  Svara
  • Svar på Kamillas kommentar.

   Ja, ibland undrar man hur folk tänker, kändes mer som en princip att inte hjälpa till. Men som tur var kom min granne till undsättning! 🙂 Tack så mycket, ha en fin helg! Kram

   Anja Forsnor 2015-10-23 17:09:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!