Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Vi Gör Vad Vi Kan

Det är sällan jag pratar politik och samhällsproblem i bloggen men det går inte att blunda längre. Aldrig har det känts så oviktigt att prata om nyttiga smoothies eller materiella ting samtidigt som en av de största katastroferna i modern tid utspelar sig. Jag behöver inte upplysa någon om vad det är som sker, ingen kan ha missat nyhetsbevakningen de senaste dagarna. Den omdiskuterade bilden på lilla Alan Kurdi som prytt tidningsomslag världen över fick nog många fler än med mig att verkligen ta in vad det är som sker. Eller åtminstone försöka förstå hur overkligt det än känns.

Jag har bland annat valt att stötta initiativet Vi Gör Vad Vi Kan som samlar in pengar, kläder och förnödenheter till flyktingarna på ön Lesbos i Grekland. Ett volontärprojekt som startades av ett tiotal kvinnor med målet att samla in 500 000 kronor. I skrivande stund har de samlat in över 7 miljoner kronor (!!) på bara några dagar.

Detta ger mig hopp, extra mycket i en tid när främlingsfientliga vindar blåser starkt.

Aldrig har det varit så enkelt att hjälpa till. Vill du stötta Vi Gör Vad Vi Kan så swishar du valfritt belopp till 0702-093 303 (Ulrika Schreil insamlingsansvarig). Och följ dem här och här för senaste uppdateringen kring hur du kan hjälpa till. Utöver dem så finns det såklart en uppsjö organisationer som tar emot bidrag både i form av pengar, kläder, skor och hygienartiklar. Det kommer inte lösa alla problem men det är ett steg i rätt riktning.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag kan bland annat utnyttja mitt utrymme här i bloggen till att berätta om deras projekt. Jag kan också rensa garderoben och packa ner kläder och skor jag inte längre använder och uppmana er att göra detsamma.

Vi har haft turen att födas i ett privilegierat, tryggt och säkert land – det minsta vi kan göra är att sätta oss in i vad som pågår i vår omvärld och bidra i den mån var och en kan. Tillsammans gör vi skillnad.

Jag låter Laleh stå för dagens soundtrack, en text som berör alldeles extra idag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!