ANJA FORSNOR

The Butcher’s Daughter

the-butchers-daughter-new-york

Mitt nya favoritställe i New York – The Butcher’s Daughter. Trots sitt något köttiga namn är det ett helt vegetariskt café och juicebar med den godaste menyn jag skådat på länge. Jag älskar deras motto, lyssna bara på det här:

At The Butcher’s Daughter, we treat fruits and vegetables as a butcher would meat: We chop, fillet and carve fresh produce into heathy vegetarian dishes and press them into pretty juices.

Well, hello 2015! En tydlig trendspaning i New York är att det inte är några få hälsocafér som erbjuder vegetariskt och mejerifritt. Var och vartannat ställe erbjuder till och med veganska alternativ, matcha i alla dess former samt alternativ för den som vill undvika gluten och mejeriprodukter. Det är trendiga, nyöppnade restauranger som storsatsar på en helt ny image vad gäller mat och hälsa som känns SÅ rätt i tiden. Hit skulle jag kunna ta min sambo, syster, pappa och många andra köttälskande vänner som inte ens hade märkt att all mat var växtbaserat.

För att vara helt ärlig, det finns många bra ställen med ”hälsomat” men jag kan också förstå dem som tycker att vegetarisk mat bara består av groddar och frön. För så är det tyvärr på vissa ställen och vem blir mätt på det?

lunch-new-york

Åh, jag ville testa precis allt på menyn men med några timmar kvar tills mitt plan skulle lyfta mot Stockholm insåg jag att jag var tvungen att göra ett noga genomtänkt val.

the-butchers-daughter-sandwich

Jag slog till på en grillad surdegsmacka med vegansk cheddar, tomat, avokado, adzuki bacon och basilika. Ett mycket klokt val visade sig, herregud vad god den var. Adzuki bacon brukar göras på adzuki bönor, bovete, lök, kokosolja och massa kryddor. Jag hade aldrig smakat vegetarisk bacon förut, men den smakade verkligen helt fantastiskt och det kändes verkligen som att äta en hederlig grillad macka med allt som hör därtill.

desire

lunch-the-butchers-daughter

Desiré valde en liknande sandwich med vegetarisk korv, ost och massa gott. Även den fick mycket väl godkänt.

the-butchers-daughter

the-butchers-daughter-nyc

Ni hittar The Butcher’s Daughter på 19 Kenmare St, ett stenkast från shoppinggatorna i Soho. Kan varmt rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi New York.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!