ANJA FORSNOR

Sommartårtor och bubbel!

sommarfest

Igår firade vi min älskade vän Klara som fyllt år. Och när man fyller år i slutet av maj så blir det sommarfest, oavsett vad väderprognosen säger. Jag och Klara stod hela fredagkvällen och bakade (och provsmakade) tårtor – en alldeles ypperlig fredagsaktivitet om ni frågar mig.

fest

Det bjöds på tre härliga sommartårtor, massa bär och en rabarberpaj med vaniljvisp.

strawberry-cheesecake

Jordgubbscheesecake efter recept av bästa Green Kitchen Stories. Receptet finns med i deras första kokbok med samma namn och är i princip samma som receptet nedan fast med rostade solrosfrön istället för mandel i botten. Helt gudomligt god, perfekt midsommartårta!

RECEPT: Frozen Pink Cheesecake ›

black-bean-brownie

Det här receptet känner ni nog igen. Brownie gjord på dadlar, svarta bönor, choklad och rå kakao. Jag har sagt det förr och säger det igen – om ni gillar choklad och fortfarande inte har testat det här receptet så är det ett måste. Den blir både perfekt kladdig i konsistensen och intensiv i smaken.

RECEPT: Chokladbrownie med svarta bönor ›

cake-party

citronpaj

Citronmarängpaj gjord på bland annat mandelmjöl, stevia strö, laktosfri grekisk yoghurt och ägg. Det här mina vänner är en riktig sommartårta och ingen kan gissa att den är sockerfri! Jag ska skriva ner receptet och lägga upp här i veckan, ni kommer älska den.

Med rabarberpajen testade vi oss fram och även den blev succé. Jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar rabarberpaj, perfekta balansen mellan sött och syrligt. Glömde förstås i all hast att skriva ner allt så jag får helt enkelt laga den snart igen så jag kan dela med mig av receptet till er.

god-dryck

En kväll fylld av sommartårtor, skratt, goda vänner och massa bubbel. Och vill man bubbla i alkoholfritt så kan jag rekommendera dessa goda bubblor från God Dryck, frisk och god!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Helt galet fina och somriga bilder! Har gjort blackbeen-brownien och cheesecaken! Ser fram emot recept på de andra två smarrigheterna! PS. I helgen köpte jag varsin löparkeps till mig och min kompis Carro, vi är pepp på Nikeloppet! Blir en löpdejt ihop imorgon för att vässa formen 😀 Kram Moa

    Moa 2015-05-31 21:30:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!