Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

God natt, sov gott?

ystad-sb

För att få ihop vardagspusslet är det inte helt ovanligt att sömnen blir lidande. Vi kanske sover alldeles för få timmar eller sover oroligt så kroppen aldrig får någon riktig djupsömn och vila.

Förr snittade jag alltid 6 timmar sömn varje natt. Jag har alltid varit en kvällsmänniska som varit som piggast och mest produktiv sent på kvällarna. Aldrig är jag så kreativ som då! Både min mamma och syster är också kvällsmänniskor så när jag bodde hemma var det inte ovanligt att vi satt uppe sent om kvällarna och kollade film eller snackade in på småtimmarna. När jag flyttade ihop med M som också är en riktig kvällsmänniska blev det mer regel än undantag att vi var uppe till minst framåt ett, halv två snåret varje kväll.

Någon som känner igen sig?

För ett tag sedan bestämde jag mig för att vända min dygnsrytm och bli en morgonmänniska. Nu går jag sällan och lägger mig senare än klockan 11 på kvällen och försöker alltid få minst 7-8 timmars sömn. Den största skillnaden märker jag på min återhämtning och hur jag mår i kroppen. Jag har mer ork och energi till träning och jag är trött när jag ska lägga mig varje kväll vilket är helt underbart.

Fannie har skrivit ett jättebra inlägg om sömnens påverkan på vår ämnesomsättning och återhämtning som jag tycker ni alla borde läsa. Superintressant! Dessutom kommer hon med bra tips på hur man sover bättre.

Fannie Redman: Beauty sleep ›

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!