Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Krispigt fröknäcke med rödbetshummus

froknacke-rodbetshummus

Krispigt fröknäcke är det perfekta mellanmålet och enkelt att ta med sig. Bryt loss några bitar och ät med rödbetshumus, ägg eller avokado. Det bästa med fröknäcke är att man kan baka det på olika frön och smaksätta med olika kryddor beroende på vad som finns hemma och vad man är sugen på. Det passar lika bra till soppan eller salladen. Gott, näringsrikt och mättande.

Rödbetan är en riktig superkraft som i studier visat sig förbättra både uthållighet och prestationsförmåga i samband med träning. Nitratet i rödbetan förser musklerna med mer syre och är perfekt att äta innan ett träningspass.

Fröknäcke med rödbetshummus
1 plåt

1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
2 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl, rismjöl, mandelmjöl
2 msk kallpressad kokosolja
2 ½ dl kokande vatten

smaksättning: havssalt, spiskummin

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, häll i oljan i det kokande vattnet och rör ner i mjölblandningen. Blanda väl och ställ åt sidan i 10 minuter. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten, använd en till bit bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla till ett tunt jämnt lager. Ta bort det översta pappret, strö lite flingsalt på toppen och in i ugnen i cirka 30-40 minuter tills knäcket fått en gyllenbrun färg.

Rödbetshummus
1 burk

290 g kokta kikärtor
2 kokta rödbetor
1 msk linfröolja
1/2 pressad citron
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 tsk citronpeppar

Gör så här: Koka rödbetorna så de blir mjuka, skala dem och låt svalna en stund. Skölj kikärtorna noggrant och mixa med stavmixer eller matberedare tillsammans med rödbetorna. Tillsätt olja, citron, vitlök och kryddor och mixa någon minut till. Håller i kylskåp 2-3 dagar.

Foto: Andy Prhat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! Jag testade precis det här fröknäcket och det var verkligen supergott! Och så enkelt att göra. Tack för ett bra recept!

    Anette Norling 2015-12-21 13:58:03
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Man
Niklas Berglind