Min senaste obsession är Acai bowls, jag fÃ¥r inte nog! Smaken är en blandning mellan blÃ¥bär och kakao och konsistensen blir precis som glass. Dessutom är det nÃ¥got av det nyttigaste du kan äta – nästan för bra för att vara sant. Nu har jag äntligen köpt fryst acai sÃ¥ jag kan göra riktig Acai bowl.
Tidigare använde jag mig av Acaipulver och det är verkligen stor skillnad. Både i konsistensen och smaken men framförallt i näringsvärdet. Acaibäret innehåller väldigt högt innehåll av antioxidanter och därför ska bären ätas färska eller snabbfrysas för att bevara så mycket näring som möjligt. Jag beställde fryst acai på Mathem, vet att det även finns bland annat på Primör och Sally Voltaire (à hléns) i Stockholm.
Acai bowl
1 portion
100 g fryst acai
1 banan
0.75 dl frysta hallon
1 tsk honung (kan uteslutas)
Gör så här: Ta fram acai-påsen ur frysen en stund innan du mixar så den hinner tina någon minut. Den ska fortfarande vara fryst när du mixar den för att få rätt konsistens. Mixa med banan, bär och smaka av med lite honung. Jag använde mig av stavmixer vilket jag tycker blir bäst när man ska mixa utan vätska och vill ha en fast konsistens. Servera med frön, nötter, granola och skivad banan.