ANJA FORSNOR

Acai bowl med banan, hallon och granola

acaibowl

Min senaste obsession är Acai bowls, jag fÃ¥r inte nog! Smaken är en blandning mellan blÃ¥bär och kakao och konsistensen blir precis som glass. Dessutom är det nÃ¥got av det nyttigaste du kan äta – nästan för bra för att vara sant. Nu har jag äntligen köpt fryst acai sÃ¥ jag kan göra riktig Acai bowl. 

Tidigare använde jag mig av Acaipulver och det är verkligen stor skillnad. BÃ¥de i konsistensen och smaken men framförallt i näringsvärdet. Acaibäret innehÃ¥ller väldigt högt innehÃ¥ll av antioxidanter och därför ska bären ätas färska eller snabbfrysas för att bevara sÃ¥ mycket näring som möjligt. Jag beställde fryst acai pÃ¥ Mathem, vet att det även finns bland annat pÃ¥ Primör och Sally Voltaire (Åhléns) i Stockholm.

Acai bowl
1 portion

100 g fryst acai
1 banan
0.75 dl frysta hallon
1 tsk honung (kan uteslutas)

Gör sÃ¥ här: Ta fram acai-pÃ¥sen ur frysen en stund innan du mixar sÃ¥ den hinner tina nÃ¥gon minut. Den ska fortfarande vara fryst när du mixar den för att fÃ¥ rätt konsistens. Mixa med banan, bär och smaka av med lite honung. Jag använde mig av stavmixer vilket jag tycker blir bäst när man ska mixa utan vätska och vill ha en fast konsistens. Servera med frön, nötter, granola och skivad banan.

acaibowl-recipe

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!