ANJA FORSNOR

Acai bowl med banan, hallon och granola

acaibowl

Min senaste obsession är Acai bowls, jag får inte nog! Smaken är en blandning mellan blåbär och kakao och konsistensen blir precis som glass. Dessutom är det något av det nyttigaste du kan äta – nästan för bra för att vara sant. Nu har jag äntligen köpt fryst acai så jag kan göra riktig Acai bowl. 

Tidigare använde jag mig av Acaipulver och det är verkligen stor skillnad. Både i konsistensen och smaken men framförallt i näringsvärdet. Acaibäret innehåller väldigt högt innehåll av antioxidanter och därför ska bären ätas färska eller snabbfrysas för att bevara så mycket näring som möjligt. Jag beställde fryst acai på Mathem, vet att det även finns bland annat på Primör och Sally Voltaire (Åhléns) i Stockholm.

Acai bowl
1 portion

100 g fryst acai
1 banan
0.75 dl frysta hallon
1 tsk honung (kan uteslutas)

Gör så här: Ta fram acai-påsen ur frysen en stund innan du mixar så den hinner tina någon minut. Den ska fortfarande vara fryst när du mixar den för att få rätt konsistens. Mixa med banan, bär och smaka av med lite honung. Jag använde mig av stavmixer vilket jag tycker blir bäst när man ska mixa utan vätska och vill ha en fast konsistens. Servera med frön, nötter, granola och skivad banan.

acaibowl-recipe

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Såå gott och fräscht det ser ut! Ska hålla utkik efter acai! =)

  Moa Hals 2015-04-18 21:40:00
  Svara
 • Såg att det fanns fryst acai på Ica Maxi (!) senast jag handlade 🙂 Ska genast testa det här receptet!

  Ida 2015-04-17 18:11:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hurra! Härligt när ICA butikerna börjar hänga med 🙂 Köp och testa, jag lovar att det är så värt det! Håll mig uppdaterad vad du tycker! Kram

   Anja Forsnor 2015-04-18 10:02:00
   Svara
 • Åhh! När jag reste i Brasilien åt jag Acai varje dag, riktigt beroendeframkallande! Nu bor jag dock i Kiruna dit inga matkassar eller exotiska bär når…

  Joanna 2015-04-17 08:10:00
  Svara
  • Svar på Joannas kommentar.

   Visst är det, man känner att hela kroppen fylls med energi när man äter det. Love it! Attans att det inte går att få tag på i Kiruna. Du kanske får börja importera det dit upp? 😉 Eller åka till Stockholm och bunkra upp! Haha.

   Anja Forsnor 2015-04-17 10:43:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!