ANJA FORSNOR

Vilken kamera ska jag köpa?

smoothie

Ni som alltid kommer med så bra tips och råd kanske kan hjälpa mig med det här. Jag skulle behöva en ny kamera och vet inte i vilken ände jag ska börja. Jag lånade en kamera tidigare och nu när jag lämnat tillbaka den känner jag att bloggen blir lidande. Jag vill verkligen inte använda en massa mobilbilder här utan för mig är det viktigt med bra kvalitet.

Jag är inte så teknisk när det kommer till kamerainställningar så jag är ute efter en smidig kompaktkamera som jag enkelt kan ha med överallt. Utan att för den delen vara för liten, den ska kännas rejäl och proffsig. Den måste var enkel och snabb och även vara grym på att fota inomhus, till exempel när jag plåtar mat. Wifi-funktion är ett måste så jag enkelt kan jobba med bilderna direkt i mobilen om det behövs. En bra bloggkamera helt enkelt!

Jag har spanat lite på både Panasonic Lumix och Canon G16 som fått bra recensioner.

Har ni några heta tips?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • […] jag på fototräff med Canon vilket jag verkligen ser fram emot, har inte fått tummarna loss att köpa den där nya kameran än. Hoppas på lite […]

  Träning, spännande möten och dagspa | Anja 2015-05-18 14:56:14 http://anja.elle.se/traning-spannande-moten-och-dagspa/
  Svara
 • Jag har en panasonic Lumix GM1 som jag trivs med väldigt bra! Den är smidig, bra pris och man kan byta lins 🙂 När jag köpte min kamera så köpte jag till en lins som heter Sigma art 30mm f/2.8 (min kille hjälpte mig med detta då jag själv heller inte är så teknisk haha!) och det funka skitbra för att ta bilder på mat! Kameran har även wifi-funktion! 🙂 Jag lånade även min pojkväns vintagelins som också tog fina bilder, väldigt bra pris på den dessutom, den heter Fujian CCTV Lens 35mm (den kostar bara ca 200 kr och den finns att beställa på nätet)! Lycka till med ditt letande! Kram 🙂

  Maria 2015-04-07 23:42:00
  Svara
 • Skulle helt klart strunta i canon g-serien, dom är rätt stora och klumpiga. Satsa på en Sony FX100 om du har lite mer pengar att lägga. Fotar sjukt fina bilder på auto, både raw och jpeg och klarar av högt ISO.

  Glad påsk!

  Sofia 2015-04-05 12:49:00
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack för tipset Sofia! Är det Sony RX du tänker på? Försökte leta upp modellen du skrev men det ser ut som en gigantisk filmkamera, haha. Eller är det jag som inte lyckas hitta rätt på Sonys hemsida. Men Sony är helt klart värt att spana in känner jag. Hoppas du haft en fin påsk!

   Anja Forsnor 2015-04-06 17:59:00
   Svara
 • Canon Gserien är bra för du kan leka med inställningarna utan att det är alltför komplicerat. vi har GX1 och är otroligt nöjda, samt G16 vilken jag fortfarande har lite som favorit. Jag tror även att många bloggare använder sig av G serien som sin ”lilla” kamera 🙂

  Sandra 2015-04-04 12:10:00
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Tack för bra tips! Har kollat på deras kameror och jag vet att många av mina bloggkollegor använder sig av dem precis som du säger… Alltid så svårt tycker jag, man vill liksom ta hem och testa, klämma och känna innan man bestämmer sig! Får se vad det blir helt enkelt 🙂

   Anja Forsnor 2015-04-06 17:55:00
   Svara
 • Jag gillar min canon powershot gx 7, med vändbar skärm så det blir bra selfies! Viktigt 😉

  Paula 2015-04-02 19:15:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Haha, viktigt i bloggvärlden! 😉 Jag lånade faktiskt en sådan från Canon tidigare, var ganska nöjd med den men tyckte nästan att den var för liten ibland. Men väldigt smidig att ha med sig!

   Anja Forsnor 2015-04-02 19:40:00
   Svara
 • Kolla lite på Sony A6000!
  Fantastiskt bra kamera med alla funktioner du kan tänkas behöva och även kunna växa tillsammans med.

  Sebastian Hellström 2015-04-02 17:02:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!