ANJA FORSNOR

My Day Cream by Anja

anjaforsnor-acolab18

Igår spenderade jag förmiddagen hos ACO för att lära mig mer om hudvård. Jag fick träffa deras experter för att få svar på alla era frågor som ni ställt, svaren dyker upp i nästa vecka. Det bästa av allt var att jag fick tillverka min alldeles egna hudkräm från scratch, hur häftigt som helst. Jag som alltid varit intresserad av skönhetsprodukter och hudvård tyckte det var något av det roligaste jag gjort på länge.

Jag hade Beata med mig under dagen som tog dessa fantastiska bilder nedan. Häng med så ska jag visa er vad vi gjorde under dagen.

aco-anjaforsnor

Vi började med att jag fick göra en hudanalys för att ta reda på vilken hudtyp jag har.

skinanalys-aco-anjaforsnor

Izabela Norin är hudexpert och forskare på ACO HUD Nordic. Hon har jobbat på ACO i 14 år, det hon inte vet om hudvård är inte värt att veta.

Izabel testade huden på underarmen, pannan, kinden och hakan. Jag har alltid trott att jag haft extremt torr hy men det visade sig att jag hade normal hy. Kanske kan det bero på att jag är så noggrann med rengöring och återfuktning, skulle aldrig drömma om att gå och lägga mig utan ett lager nattkräm.

anjaforsnor-aco

Izabela sa även att jag hade en bra hudbarriär vilket lät väldigt positivt. För er som också vill göra en hudanalys så fick jag tips om att bland annat Kicks ibland erbjuder detta med samma typ av mätverktyg som vi använde. Så håll utkik efter det eller fråga i er närmaste Kicks-butik ifall det är något de planerar.

skincare-aco-anjaforsnor

Efter hudanalysen var det dags att göra min egen hudkräm, en dagkräm för normal hy.

anjaforsnor-acolab

Väldigt spännande miljö för en samhällsvetare som jag. Inte varje dag man får gå runt i labbrock och glasögon, kändes som att vara tillbaka i kemisalen på högstadiet.

anjaforsnor-acolab12

anjaforsnor-acolab1

anjaforsnor-acolab2

anjaforsnor-acolab3

När vi hällt i alla ingredienser skulle allting värmas upp innan de slutligen blandades ihop.

anjaforsnor-acolab4

Jag och Regina som också var med under dagen.

anjaforsnor-acolab5

Här tillsammans med Julian Read som är Marknadsdirektör för ACO.

anjaforsnor-acolab20

Blanda, blanda, blanda. Precis som en blender!

anjaforsnor-acolab6

doft-aco-lab-anjaforsnor

Sen var det dags att välja doft!

anjaforsnor-acolab9

Efter att ha doftat på alla parfymer både en och två gånger så bestämde jag mig till slut för citrus. Är inte så förtjust i allt för ”parfymiga” och skarpa dofter utan gillar mer naturligt och friskt. Speciellt för en dagkräm som man använder i ansiktet.

anjaforsnor-acolab10

anjaforsnor-acolab13

Några droppar var allt som behövdes.

anjaforsnor-acolab-14

anjaforsnor-acolab15

Ser den inte härlig ut. Så mjuk och fluffig i konsistensen, ville nästan äta upp den.

anjaforsnor-acolab16

Tadaaa! Resultatet ser ni här. My Daycream by Anja – hur coolt som helst!

anjaforsnor-acolab17

anjaforsnor-acolab19

Tack ACO för en inspirerande och rolig förmiddag!

Foto: Beata Holmgren

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • […] mitt besök på ACO för två veckor sedan fick ni möjligheten att ställa frågor till ACOS hudvårdsexpert och […]

  ACO svarar på era frågor om hudvård | Anja 2015-04-10 11:11:21 http://anja.elle.se/aco-svarar-pa-era-fragor-om-hudvard/
  Svara
 • […] har med intresse läst Egoinas och Anja Forsnors […]

  Bloggare i labbet | Skönhetsmedel 2015-04-07 13:30:15 http://skonhetsmedel.com/2015/04/07/bloggare-i-labbet/
  Svara
 • Häftigt, så himla coolt att få en kräm helt anpassad efter en själv. Måste bara fråga, ditt nagellack vart hittar jag det? Så fint!

  Nathalie 2015-03-27 19:49:00
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Verkligen häftigt! Tack! Nagellacket är från H&M, deras egna minilack. Sen har jag ett gel-överlack från Isadora för glans och yta!

   Anja Forsnor 2015-03-28 10:48:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!