ANJA FORSNOR

UNDER THE SAME SUN

anja forsnor under the same sun

Älskar de här kläderna från svenska Under The Same Sun som vi plåtade i november. Så otroligt sköna, jag skulle mer än gärna haft detta set och yogat i. Toppen är dessutom snygg att använda till ljusa slitna jeansshorts till sommaren. Kläderna är inte bara riktigt snygga utan varumärket har ett miljötänk som jag verkligen gillar. Alla plagg är tillverkade i återvunnen polyester, lyocell och skinn. Polyestern görs på återvunna vattenflaskor vilket producerar hälften så lite utsläpp av växthusgaser som vanlig polyester. Varje par leggings återvinner cirka 25 plastflaskor, hurra!

Foto ovan: Emma Svensson

LO_UTSS_AW14_Lookbook_002

LO_UTSS_AW14_Lookbook_011

LO_UTSS_AW14_Lookbook_006

LO_UTSS_AW14_Lookbook_008

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Yikesss vad snygg du är! Och tack för tipset om Under The Same Sun, många bäckar små…

  Hanna 2015-03-07 11:44:00
  Svara
 • Hej, skulle du kunna tipsa om restauranger och affärer i Stockholm? Jag och min mamma ska nämligen dit på en weekend snart:) Skulle vara väldigt snällt då jag är intresserad av hälsosam mat och äter gluten och sockerfritt. Vet inte riktigt vart man kan gå och äta ute:)

  Lisa 2015-03-06 21:24:00
  Svara
 • Fint! Fattar inte riktigt hur du tänker ang miljövänligt och skinn dock. Skinn är väldigt ovänligt mot miljön och hanteras ofta mha kemikalier som skadar både arbetare och naturen. Dessutom flås kor levande i USA för skinn. Skinn är ingen biprodukt utan en jätteinkomstkälla för djurindustrin. Det mesta skinnet kommer från väldigt plågsam djurhållning i Asien/Indien och USA. Skinn är dessutom en del av köttindustrin, som är världens näst största miljöbov. En vegan förstör klimatet en sjundedel så mkt som en köttätare. En som äter ägg o mjölk men ej kött förstör klimatet en tredjedel så mkt som en köttätare. Skinn = kött och dessutom den vidrigaste mest plågsamma och miljövänliga sorten

  Hmm 2015-03-06 18:45:00
  Svara
  • Svar på Hmms kommentar.

   Vi jobbar enbart med spilläder som annars skulle slängas och ger det lädret ett nytt användningsområde. Lädret och tillverkningen sker i samarbete med Tärnsjö garveri, läs gärna mer om deras miljöprincip här: http://tarnsjogarveri.com/wip/en/about/environment/

   Emelie 2015-04-22 08:31:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!