ANJA FORSNOR

Vinn en ekologisk juice-låda

juice

ekologisk-juice

Glädjen när jag fick hem den här fina lådan fylld med ekologisk frukt och grönsaker från Årstiderna, så lyxigt. Nu har ni chansen att vinna en likadan juicelåda!

Juicelådan innehåller ingredienser för att göra ungefär 3-4 liter juice. Det medföljer också 3 juicerecept för att skapa lite variation i smak och färg. Recepten hjälper till att rensa kroppen, boosta cellerna och stärka immunförsvaret. Hur härligt låter inte det? Jag använder en råsaftscentrifug till mina juicer men en slow juicer, mixer eller matberedare går lika bra.

Tävla genom att kommentera inlägget med följande:

1. Vilken är din favoritjuice?

2. Vad är den största skillnaden mellan juice och smoothies?

Skriv också i vilken stad du bor så att vi kan garantera juiceleverans just där.

Tävlingen pågår veckan ut, vi drar en vinnare i början av nästa vecka.

arstiderna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • […] tack till alla som tävlat, gissa om jag är sugen på att juica efter att ha läst alla era tävlingsbidrag. Dessutom såg jag Fat, Sick & Nearly Dead en gång till här i helgen och nu vill jag […]

  Vinnare av juicelådan från Årstiderna | Anja 2015-03-10 14:27:05 http://anja.elle.se/vinnare-av-juiceladan-fran-arstiderna/
  Svara
 • Hej Anja!
  Jag gillar färgglada och lite syrliga juicer så min favvorit gör jag på apelsin, citron, ingefära och rödbetor ibland lite morötter för att stilla sötsuget 🙂
  Skillnaden skulle jag säga är att i smoothie finns ”hela” frukten som du stoppar i kvar (alla fibertrådar och fruktkött) medan i en juice så silas ofta stor del av ”bulken” (trådarna) bort och fruktköttsmängden kan varieras.
  Jag bor i Stockholm.
  Ha en fortsatt fin dag! Kram

  Karolin 2015-03-10 13:20:00
  Svara
 • Min favorit juice är gjort på ekologiska citroner, morötter för att tillföra sötma, ingefära och chili för att få den där härliga hettan som får igång kroppen, och en stor mängd svenska gårds äpplen för att göra juicen balanserad, mild och läskande. Avslutade med att riva lite kanel på toppen

  Emmy Häggkvist 2015-03-09 23:33:00
  Svara
 • 1. Morot, äpple, apelsin, mynta och ingefära!
  2. Juice = pressa. Smoothie = mixa.

  Hoppas på vinst nu när jag ändrat min livsstil till det bättre!! 🙂

  Rebecca 2015-03-09 22:20:00
  Svara
 • vilken härlig tävling.

  1. min favvojuice går i solens tecken – apelsin, ananas, citron & mango. sen tillsätter jag kokosvatten o lite riven gurkmeja. såååååå smarrigt.

  2. skillnaden mellan juice & smoothie. I en juice pressas all frukt och grönsaker i en råsaftscentrifug medan en smoothies innehåll mixas i en blender eller med stavmixer.

  jag bor i halmstad.

  jenny 2015-03-09 17:29:00
  Svara
 • Min favorit juice är med selleri, mynta, äpple, citron och spirulina.

  Den största skillnaden är att juice består av pressade frukter och grönsaker,(som pressas med en råsaftcentrifug eller juicepress). Alltså vätskan av frukten/grönsaken är juice medans en smoothie är mixade grönsaker och frukter (med en mixer eller stavmixer) och kan även innehålla mjölk eller yoghurt.
  Bor i Gustavsberg 🙂

  Elina 2015-03-09 13:53:00
  Svara
 • Hej Anja!

  1. Min favvo-juice är gjord på apelsin, grönt äpple, ingefära, citron och spenat.
  YUM!

  2. När man gör juice pressas vätskan ut från frukterna och grönsakerna som då
  lättare kan tas upp av kroppen och behåller fler näringsämnen. Smoothies
  innehåller hela frukten eller grönsaken och på så sätt bevaras fibrerna.
  Smoothies innehåller också ofta andra ingredienser för att ge en krämigare
  konsistens, så som yoghurt eller mjölk.

  Jag bor i Varberg.

  Sofia 2015-03-09 08:39:00
  Svara
 • Hej!
  1. Min favoritjuice är en grön juice jag gör på ingefära, apelsin, äpple, citron, grönkål, morot, selleri, spenat och gurka. Ibland blandar jag i en sked spirulina också.
  2. Skillnaden mellan juice och smoothie är att man med juice bara pressar ut vätskan från frukterna och grönsakerna som då lättare kan tas upp av kroppen. Med smoothies blandar man hela frukten eller grönsaken och på så sätt bevaras fibrer m.m. Smoothies innehåller också ofta andra ingredienser för att ge en krämigare konsistens, så som yoghurt eller mjölk.
  Jag bor i Stockholm.

  Tina 2015-03-08 09:49:00
  Svara
 • Min favoritjuice är juice med morot, färsk ingefära och gurkmeja, äpple, gurka, och lite citron eller lime juice!
  Jag är även ett stort smoothie fan och nu när min mixer funkar igen gör jag smoothies hela tiden!
  Jag upplever den största skillnaden i konsistensen, att smoothien är lite tjockare än juicen.

  Jag finns i Södertälje.

  Sandra 2015-03-07 22:11:00
  Svara
 • Min favoritjuice som återkommer hela tiden hemma hos mig är gjord på rödbetor, röd grapefrukt, ingefära och mynta, vilken energikick den ger!
  Skillnaden mellan juice och smoothie är att i juicen så pressas frukten och grönsakernas ”saft” ut vilket gör att skal, fiber och fruktkött försvinner vilket gör den lättare för kroppen att ta upp. En smoothie är tjockare i konsistensen då hela frukterna och grönsakerna mixas. Man kan även lägga i nötter och frön för att göra den desto matigare. Jag älskar både juice och smoothies och tycker att de båda kompletterar varandra väl. Hemmahörande i Göteborg som jag är har jag varit väldigt sugen på att testa Årstiderna ett tag!

  Ida 2015-03-07 20:27:00
  Svara
 • 1. Gurka, citron och grönt äpple. Fräschheten! Smakar som en molnfri sommarhimmel! (En bonus är att den åstadkommer helt oväntade mirakel med hyn i ansiktet! Har aldrig fått så många kommentarer om min hy förut. Får även höra: ”Va pigg du ser ut!”)
  2. I juice har kostfibrer och cellulosa filtrerats bort från frukterna och grönsakerna, medan man mixar hela frukten/grönsaken i en smoothie. En annan skillnad är att en smoothie kan innehålla allt möjligt, medan en juice bara innehåller frukt, grönsaker och/eller bär.
  Jag bor i Göteborg.

  Christine 2015-03-07 16:29:00
  Svara
 • Hej!
  1. Min favorit juice är med ingefära, mango/äpple, citron och lite mynta.SÅ fräsch och OTROLIGT god 😀
  2. I en juice är det bara saften av frukterna/bären/grönsakerna, till skillnad från i en smoothie då man mixar alla ingredienser och därför får med fruktkött och fibrer.

  Jag bor växelvis i Stockholm/Uppsala.
  Tack för en inspirerande och härlig blogg! Kram 🙂

  Cathrine 2015-03-06 16:38:00
  Svara
 • Hej Anja!
  Min favoritjuice består av rödbeta, morot, äpple, citron och ingefära. Startar varje dag med den, och har den här vintern lyckats hålla mig frisk trots att alla omkring mig varit sjuka i flera omgångar (tror stenhårt på att det är den som har boostat mitt imunförsvar:). I en smoothie mixar man hela innehållet medan man i juice pressar ut enbart juicen utan att grönsaks-/fruktköttet kommer med. Jag bor i Stockholm.
  Hälsningar Elin

  Elin N 2015-03-06 16:08:00
  Svara
 • Ananas, mango, ingefära och lite chili i är min favoritjuice! Sött, saftigt, fruktigt och hett. Så när man tagit en klunk måste man ta en till för att det inte ska bli för starkt. Supergod!

  Skillnaden är att man pressar innehållet och utvinner juicen istället för att mixa hela innehållet som man gör i smoothies!

  Bor i Tibro!

  Elin 2015-03-06 13:55:00
  Svara
 • Min favvo juice är SJÄLVKLART druvor, citron och morötter! Smakar som himmelriket! MUMS
  skillnaden mellan de två är att (juice är godare) juice består av saften från frukten/grönsakerna/whatever medans smoothien innehåller hela paketet! Smoothie har även mer kcal!

  Göteborgare!

  Tanja ingebretsen 2015-03-06 12:33:00
  Svara
 • Min favoritjuice består av selleri, gurka, äpple och ingefära.

  Skillnaden mellan juice och smoothie: En juice består endast av saften från frukten och grönsaken och fruktköttet har tagits bort, medan en smoothie även innehåller fruktkött.

  Jag bor i Stockholm.

  Lina Öhman 2015-03-06 10:42:00
  Svara
 • 1) min favorit är apelsin, äpple, ingefära, citron och lite spenat!
  2) jag skulle säga att konsistensen är den största skillnad, juicen är mer vattning medan smoothien är krämig och lite tjockare i konsistensen. Sen så är det hur de görs, en juice pressas på ett eller annat sätt och smoothien mixad.
  /Märta ( bor i Stockholm)

  Märta 2015-03-06 09:10:00
  Svara
 • Hej! Kul med tävling!
  1) min godaste juice är gjord på lime, apelsin och granatäpple och snygg är den också.
  2) Det är nog konsistensen som skiljer mest. Smoothie brukar innehålla något som gör den mer krämig Exempelvis avokado, banan eller yoghurt. Juicen är dessutom pressad medans smoothien oftast är mixad.
  /Sara
  43160 Mölndal

  Sara 2015-03-06 08:37:00
  Svara
 • 1. Min favoritjuice är gjord på äpple, mynta, ingefära. Som har hård konkurrens av apelsin/morot/ingefära.
  2. Den stora skillnaden på en juice kontra smoothie för mig är att juicen består enbart av frukt och grönt, dvs mejerifri. Medan en smoothie kan ha en bas på yoghurt, havremjölk/sojamjölk, kvarg m.m. En annan stor skillnad är att juicen separerar fruktsaften från skal, fruktkött och fibrer. I en smoothie kommer allt med och innehåller därför mer fibrer medan en juice lättare tas upp av kroppen 🙂
  3. Jag bor i Uppsala, och har länge varit avundsjuk på mina grannar som får denna låda levererad till sin dörr. Något jag också definitivt vill börja med när jag går från student till arbetande 😉

  Moa 2015-03-05 23:19:00
  Svara
 • 1. Min favorit juice är så enkel men en grym klassiker; pressade apelsiner, morötter och saften från en citron.
  2. Skillnaden är att juice ersätter jag med dryck och en smoothie för mig är mer mäktig/mättande och jag gör dem ofta på yoghurt eller mjölk och blir då även fluffigare och tjockare i konsistensen.
  Jag bor i Stockholm 🙂

  Andrea Viberg 2015-03-05 23:08:00
  Svara
 • Hej!

  Min absoluta favoritjuice består av Citron, apelsin, morot, bladspenat och ingefära. Inbillar mig att denna c-vitaminbomb håller förkylningen borta 🙂

  Skillnaden mellan juice och smoothie är att smoothien är tjockare då hela grönsaken/frukten mixas till skillnad från juice där endast saften från grönsakerna/frukterna pressas fram. Smoothies ger oftast lite mer mättnadskänsla än juice tycker jag. Jag tror att det finns ännu fler skillnader näringsmässigt och i kroppens reaktion vid intaget men vet inte exakt. Hoppas att Anja kan svara på detta i sin blogg senare.

  Jag bor i Malmö 🙂

  Trevlig helg!

  Anna 2015-03-05 23:07:00
  Svara
 • 1. Min favoritjuice är definitivt en kallpressad som är baserat på apelsin, hallon och lite ingefära. Endast tre ingredienser men fantastiskt gott! 🙂

  2. Största skillnaden är att när man pressar frukt och grönsaker för juice så är det genom en råsaftscentrifug medan man i smoothie använder sig av en blender eller stavmixer. Detta gör juicen lösare/vattnig/ tunnare i konsistens medan smoothien blir tjockare och mer kompakt 🙂

  Jag bor i Göteborg!

  //nouw.com/100kitchenstories

  paulina suonvieri 2015-03-05 19:19:00
  Svara
 • Hej!
  Vilken härlig tävling, klart jag vill vara med 🙂
  Jag gillar verkligen både smoothies och juicer. Jag har två favorit juicer som jag gör i min råsaftcentrifug.
  1: Selleri, äpple, ingefära och lime.
  2: Morot, ingefära, rödbeta, gurka, äpple och cayennepeppar.
  För mig är skillnaden mellan smoothie och juice att smoothie är tjockare i konsistensen och innehäller hela frukten/grönsaken man tar i. Juice är tunnare i konsistensen och innehållets näring tas lättare upp av kroppen, då juicen separerats från skal, fruktkött och fibrer.
  Jag bor i Stockholm.
  Vill även passa på att tacka för en bra inspirerande blogg!

  Sofie 2015-03-05 18:45:00
  Svara
 • Jag gör alla mina juicer och smoothies med mixerstav vilket ibland kan göra det svårt att få till den släta känslan. Därför gillar jag att göra juice med banan, kokosvatten, chiafeön, ingefära, citron eller lime och bladspenat. Jag brukar blanda hej vilt och byta ut/lägga till massa ingredienser men den här juicen gör jag minst en gång om dagen! Största skillnaden mellan juice och smoothies är att smoothien är tjockare och därmed också mer mättande. Perfekt som frukost eller mellanmål! Juice är lättare att dricka vilket jag tycker passa böttre som komplement till gröten eller mackorna till frukosten. Både juice och smoothies gör jag flera gånger om dagen så den här tävligen vill jag verkligen, verkligen vinna! Kramar!

  Emma 2015-03-05 17:11:00
  Svara
 • Hejsan,
  Juice är ju så sjukt gott, och min favorit är apelsinjuice. Finns helt ärligt ingen bättre!
  Skillnaden mellan smoothie och juice, skulle jag nog säga är, vad som ingår. I juice är det safter av just frukter eller grönsaker, medan i en smoothie så kan man bland i allt från spenat (som jag alltid har, blir bara så mycket bättre) till grekisk yogurt, till även olika typer av frön. Detta innebär ju också att en juice är tunnare än en smoothie i konsistensen.
  Jag bor vid Sollentuna, Stockholm.
  Med Vänliga Hälsningar
  Zorica 🙂

  Zorica 2015-03-05 15:50:00
  Svara
 • Åh vad roligt! Min favoritjuice är en c-vitamin bomb med röd paprika, blodapelsin, ingefära och citron- så himla god och vacker färg! Jag brukar byta mellan juicer och smoothies för att kunna njuta av både tunn och tjock konsistensens, samtidigt som juicen ger en direkt kick av vitaminerna men smoothies innehåller fibrer och mättar bättre. Bor i Mariefred.

  Matilda 2015-03-05 14:30:00
  Svara
 • 1. Min favoritjuice är ananas, apelsin och ingefära.
  2. Skillnaden mellan juice och smoothie är främst konsistensen då smoothie innehåller hela frukt/grönsaker och juice är mer själva saften av frukten/grönsakerna du använder. Därför mättar smoothie mer och innehåller mer fibrer.

  Jag bor i Kungsbacka utanför Göteborg =)

  Caroline 2015-03-05 14:27:00
  Svara
 • Min favoritjuice är apelsin, äpple, bladspenat och ingefära – fräscht och gott!

  Den största skillnaden är att juice innehåller färre fibrer då det är juicen som pressas ut då man kör frukten i råsaftcentrifugen och fibrerna blir liksom kvar i centrifugen, Smoothie innehåller mer fibrer då hela frukten mixats och inget separeras.

  Jag bor i stockholm!

  Jessica Sundberg 2015-03-05 12:14:00
  Svara
 • Vilken rolig tävling! 🙂
  1. Min favvojuive är: apelsin, morot och ingefära, drack det första gången på Joe and Juice i London 2010 och sedan dess är det favoriten.
  2. När man juicar så pressar man all frukt och grönsaker i en råsaftscentrifug och när man gör en smoothie så mixar man allting i en blender/stavmixer. Eftersom en råsaftcentrifug separerar fibrerna och saften blir vätskan man dricker lättare för kroppen att ta upp. Näringsämnena behöver inte gå genom matsmältningssystemet på samma sätt utan kan tas upp av kroppen direkt. Smoothie är mer matigt.
  3. Jag bor i Stockholm.
  Kram

  Mirna 2015-03-05 11:17:00
  Svara
 • • Grönkål, bladspenat, broccoli, selleri, äpplen, citron & massor med ingefära. Och gärna en tesked spirulinapulver.

  • Smoothies är tjocka & krämiga och kan tex ersätta yoghurt.
  • Juicer är tunnare i konsistensen & går snabbt att dricka.

  Kram & jag bor i Malmö! 🙂

  Irja 2015-03-05 10:41:00
  Svara
 • 1. Min favoritejuice består av gurka, grönkål, ingefära, äpple, citron och cayennepeppar.
  2. Smoothies innehåller hela frukter/bär/grönsaker. Konsistensen blir lite tjockare och smoothien innehåller också en hel del fiber. En juice består endast av själva juicen som pressas från frukt och grönt, och eftersom den skiljs från fibrer m.m. tas näringen snabbt upp av kroppen.

  Sandra Lindström 2015-03-05 10:14:00
  Svara
 • 1. Favoritjuicen är en grön tropisk dröm av ekologisk Ananas/Lime/Grönkål/Mynta!

  2. Skillnaden är att smoothies oftast görs i en blender, innehåller hela frukter/grönsaker och ger därmed mer fibrer och mättnadskänsla medan juicer oftast görs i en råsaftscentrifug, innehåller endast juicen från frukter/grönsaker som pressas ut och därmed inga fibrer vilket gör att näringen tas upp lättare och snabbare.

  Jag bor i Stockholm/Täby och skulle bli överlycklig att få boosta min kropp med en juiceleverans! Med risk för att låta klyschig men som fattig student var det alltför längesedan haha.. Kram

  Stephanie 2015-03-05 10:03:00
  Svara
 • Hej hej,

  Åhh vilken kul tävling du har!
  Jag prenumererade på Årstiderna för många år sedan men la ner det eftersom utbudet inte var så stort på den tiden men vad kul att de har börjat med andra varianter, nu blev jag riktigt nyfiken 😀

  * Min favoritjuice är Nektar juice
  * Skillnaden mellan Juice och Smoothie är konsistensen och att man pressar ner hela frukten/ grönsaken. Smoothie innehåller därmed även mer fibrer.
  Jag bor i Göteborg så håller nu tummarna för att denna vinna för då har jag även en superglad tonåring som slukar frukt härhemma 😉 Önskar dig även en fortsatt härlig vecka!
  Hälsningar Frida Elmgren

  Frida Elmgren 2015-03-05 09:52:00
  Svara
 • Min favoritjuice är en farligt röd sådan – med morot, rödbeta, äpple, ingefära och citron. Den söta smaken från morötterna och rödbetorna gifter sig helt perfekt med de syrliga äpplena och citronen. Ingefäran river till och ger en riktigt härlig smak!

  Skillnaden mellan en juice och en smoothie är att näringen i juicen lättare tas upp av kroppen, då den inte innehåller några fibrer.

  Lycka om den här lådan skulle levereras till mig i Sundbyberg. 🙂

  Sandra Alinder 2015-03-05 09:03:00
  Svara
 • 1. Äpple/Päron/Ingefära
  2. Juice innehåller färre fibrer då det är juicen som pressas ut då man kör frukten i råsaftcentrifugen, Smoothie innehåller mer fibrer då hela frukten mixats
  Jag bor i stockholm.
  Den här lådan ser helt perfekt ut nu när jag har en smula inspirationsstopp då det kommer till juice 🙂

  ElinBd 2015-03-05 09:00:00
  Svara
 • Hej!

  Jag tavlar inte at mig utan min syster, tycker hon (och hennes dottrar) ar riktigt varda en juice lada!
  1. Favorit ar morot, ingefara, apelsin
  2. Konsistensen, juice ar ju bara sjalva saften, medans smoothien innehaller hela frukter.

  Josefine 2015-03-05 08:57:00
  Svara
 • 1. Ingefära/blodapelsin/citron/cayennepeppar
  2. Smoothie innehåller hela frukten/grönsaken medan juicen är just juice som pressas ut ur frukt/grönsaken.

  Bor i Stockholm!

  Isabella 2015-03-05 08:56:00
  Svara
  • Svar på Isabellas kommentar.

   1. Min favorit är selleri,äpple, ingefära, citron, rödbeta och gurka. Ljuvligt god och ger massa energi.
   2. Skillanden är att smoothie är tjockare då det är hela frukten/grönsaken med alla fibrer.
   Bor på Lidingö.

   Louise 2015-03-05 22:04:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!