Innan jag åkte till Thailand fick jag hem de här nyheterna från Risenta som genast fick flytta in i skafferiet. Skalade hampafrön är en favorit hos mig sedan tidigare och något jag gärna sprinklar över smoothien eller salladen. De små fröna innehåller nyttiga fetter och alla essentiella typer av protein som kroppen behöver, cirka 32 gram protein per 100 g. Vallmofrön är rika på antioxidanter och perfekt till brödbak. Ska bli kul att experimentera lite mer med det när jag kommer hem. Har ni andra tips på vad man kan använda vallmofrön till?
Detta är en av de godaste kakorna jag vet, kanske inte den nyttigaste och kräver väldigt många ägg men så himla god verkligen! Har gjort den lite för många gånger haha…
http://smittenkitchen.com/blog/2010/01/poppy-seed-lemon-cake/
I Polen änvönder man mkt vallmo i kaka, vallmo passar mkt gott till mandel och russin. Du kanske kan hitta på en kaka muffins eller liknande med det .
Ah kan tänka mig att det är gott till mandel! Ska försöka mig på något bakverk när jag kommer hem, tack för tipset! 🙂
Vallmofrön med citron är något jag älskar, till exempel i scones med citronsmak. Jag vill även tipsa om semmelmüsli som jag har gjort, recept finns på knackeri.blogg.se
Gud så gott scones med citronsmak låter, det måste jag testa! Har även varit sugen på att göra en vallmokaka med citron, ska försöka mig på en sockerfri variant. Wish me luck 🙂
Rostade vallmofrön i salladen eller på laxen är super gott!
Oh rostade vallmofrön låter fantastiskt!