Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

chiapudding

För er som ännu inte tröttnat på chiapudding kommer här ytterligare ett recept. Den här gjorde jag till ELLE nr 11 och jag tyckte den blev så vacker med färgerna. Härlig kombo med kardemumma och mango, en ny favorit!

De omtalade små chiafröna är rikiga näringsbomber som innehåller hela åtta gånger mer omega-3 än lax. Denna chiapudding passar lika bra som lyxig frukost eller dessert, tillsätt 1-2 tsk agavesirap om du vill få den lite sötare.

Chiapudding
1 portion

3-4 msk chiafrön
2 dl rismjölk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Topping:
en halv mango
gojibär
aroniabär

Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör om så allting blandas och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten. Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.

Receptet avser ett glas, vill du göra två portioner är det bara att dubbla.

Foto: Andy Prhat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Okej, två frågor om chiapudding. Jag har hört att
  1. Chiapudding är giftigt för kroppen om du äter för mycket?
  2. Du måste tugga fröna för att omega3 och allt annat bra ska tas upp?
  Stämmer det?

  hedda 2015-01-20 07:23:00
  Svara
  • Svar på heddas kommentar.

   Chaifrön sänker blodtrycket och innehåller mycket kostfibrer, men om man äter väldigt mycket kan det förstås ha biverkningar som t.ex. förstoppning av för mycket fibrer. Därför finns det en rekommendation på 15 mg om dagen. Äter man en varierad kost och dricker mycket vatten ska det inte vara några problem. Det stämmer att du ska tugga fröna för att gå ut maximalt med näring från dem, fibrerna får du i dig i vilket fall som helst.

   Anja Forsnor 2015-01-20 08:45:00
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!