ANJA FORSNOR

Proteinsmoothie med blåbär

blueberry-smoothie

smoothie-blueberry

Härlig frukostsmoothie med blåbär, banan, havregryn och ägg som passar perfekt både innan och efter träningspasset. Mättar otroligt bra och innehåller bara en massa finfina ingredienser. Jag gillar att mixa ner lite havregryn i min smoothie på morgonen, den blir lite tjockare och kombinationen med banan och kanel smakar liksom frukost på något sätt. Dessutom innehåller havregryn fullkorn, antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler. Så för den som inte vill äta gröt till frukost är det ett perfekt sätt att samtidigt få i sig alla fina egenskaper från havregrynen.

Proteinsmoothie med blåbär
2 portioner

1 banan
2 dl frysta blåbär
2 dl mandelmjölk eller valfri vätska
2 msk havregryn
2 ägg
1 dl proteinpulver vanilj
2 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
is

Gör så här: Mixa alla ingredienser utom proteinpulvret och mixa, mixa, mixa i 3-4 minuter. Glöm inte isen, och ta gärna lite extra om du inte använder frysta blåbär. Vi vill att smoothien ska bli riktigt isig och kall. Mixa ner proteinpulvret på slutet och mixa några sekunder. Servera direkt och njut!

Translation: Smoothie packed with protein and energy. Mix 1 banana + 2 cups frozen blueberries + 2 cups almondmilk + 2 tablespoons oats + 2 whole eggs + 1 cup proteinpowder vanilla + 2 teaspoons virgin coconutoil + 1 teaspoon cinnamin + is. Mix for 3-4 minutes and enjoy!

proteinsmoothie

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej,
  använde rman alltså råa ägg…?

  Katarina 2015-01-22 10:48:00
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Yes, råa ägg! Låter läskigt men smakar ingenting alls, ger smoothien en fluffig och härlig konsistens. Testa 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-22 10:56:00
   Svara
 • Vad ar dina tankar kring yoghurt? Jag ater mejerifritt i ovrigt men jag alskar (naturell) yoghurt. Vissa hyllar det andra sager att man ska undvika. Forvirrande. Vad tycker du?

  Eva 2015-01-16 11:41:00
  Svara
  • Svar på Evas kommentar.

   Förstår din förvirring när alla tycker lite olika. Personligen mår jag bra av en kost som till stor del är växtbaserad och har minskat väldigt mycket på mejeriprodukter. Jag äter gärna naturell yoghurt ibland, åt det senast till frukost imorse, och upplever inte att jag reagerar på det. Yoghurt innehåller miljontals bakterier som är bra för magen och tarmarna så om du inte är känslig mot mejerier tycker jag absolut att du kan äta det. Sen tror jag på att äta en varierad kost och att äta allting med måtta 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-16 15:06:00
   Svara
 • Vad använder du för proteinpulver? Har du några generella tips kring hur en ska välja när det kommer till just sånna produkter? Tack för en fin och inspirerande sida också

  Bella 2015-01-15 08:39:00
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Tack Bella, vad glad jag blir! Jag använder ett laktos- och glutenfritt vassleproteinisolate från Budo Fitness. Jag har skrivit mer om det här: http://anja.elle.se/vilket-proteinpulver-rekommenderar-jag/

   När det kommer till rent vegetabiliska proteinpulver gillar jag att använda hampaprotein och risprotein i mina smoothies. Eller knäcka ner ett ägg 🙂

   Hör av dig om det dyker upp några andra frågor!

   Anja Forsnor 2015-01-15 12:07:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!