ANJA FORSNOR

Kicka igång kroppen med intervaller

elle anja forsnor

Om jag ska vara ärlig har haft lite svårt att komma igång med träningen efter ledigheten, känner mig trött och hängig i kroppen. Motivationen att stå och trängas bland skivstängerna är som bortblåst och jag har svårt att ta mig till gymmet, något jag sällan brukar ha.

Så för att kicka igång kroppen kör jag fokus på högintensiv träning nu i två veckor. Effektiv träning där målet är maximalt med svett på kortast tid. Tre kortare intervallpass i veckan  + en snabb löprunda på 3 km. Jag föredrar att köra intervaller på löpband för då tvingar jag mig själv att hålla samma tempo och jag kan leka lite med lutningen. Om det är någon som är sugen på att haka på så delar jag med mig av dagens intervallpass här.

Intervaller 30:30 + tabata

Värm upp genom att jogga 3 minuter på hastighet 10-12.

Intervaller: 30:30 x 30 ggr

Lutning: 0-4
Hastighet: 15-17

30 sekunders löpning
30 sekunders vila*
x 15 varv

* spring 30 sekunder och hoppa av på sidan av bandet och vila i 30 sekunder.

Tabata: 20:10 x 8 ggr

Lutning: 0-4
Hastighet: 16.5-17.5

20 sekunders löpning
10 sekunders vila
x 8 varv

Utmana dig själv och öka hastigheten med 0.5 efter några varv, du klarar mer än du tror. Våga testa, det går alltid att sänka igen. Blodsmak i munnen? Yes, det är målet! Vidrigt? Yes! Skönt efteråt? Alltid!

Translation: I focus on high intensity training now for two weeks. Effective training where the goal is maximum with sweat in the shortest time. Three shorter interval workouts per week + a quick run at 3 km. I prefer to run intervals on the treadmill where I can force myself to keep the same speed throughout the interval. I give you today’s interval workouts here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!