ANJA FORSNOR

Vad innebär kallpressad juice?

juicy friday

Vad är skillnaden mellan kallpressad juice och färskpressad juice?

De flesta som har en juicemaskin hemma använder en råsaftcentrifug, den är både enkelt att använda och det går att hitta många billiga varianter. För att saften ska kunna pressas ur frukten och grönsakerna igenom ett litet filter så används ett högt lufttryck och värme uppstår. När saften kommer i kontakt med värme och syre så försvinner en del näringsämnen.

När man kallpressar juice så mals frukten och grönsakerna långsamt ner och läggs i en filterpåse som pressar ur vätskan utan att värmas upp eller oxideras. Det gör att i stort sett alla vitaminer, mineraler och enzymer från frukten och grönsakerna bevaras i juicen. Så en kallpressad juice är det närmaste du kan komma att äta en rå frukt eller grönsak. Det är därför en kallpressad juice ofta kostar lite mer. Eftersom den kallpressade juicen inte varit i kontakt med värme eller syre håller den också längre än en färskpressad juice.

Två bra alternativ att få i sig mer frukt och grönt men om det är maximal näring du är ute efter – välj en kallpressad juice. Mina favoriter köper jag hos Raw Clarity, Blissed Juicery eller Kallpressen.

Foto: Sofie Hellgren

Translation:
Fresh juice comes in contact with heat and oxygen, which means that some nutrients are lost. Cold-pressed juice squeezed under pressure without heating up or oxidized which preserves all the vitamins, minerals and enzymes in the juice. So a cold pressed juice is the closest you can come to eat a raw fruit or vegetable. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • tack för bra inlägg! Har lånat bilden till ett inlägg och länkat förstås! http://lady-tramp.se/2015/03/01/kallpressad-juice-eller-rasaftcentrifug/

    www.lady-tramp.se 2015-03-01 20:11:00
    Svara
  • […] med kallpressat för näringsämnen, vitaminer och enzymer försvinner lite om man centrifugerar. Bloggaren Anja förtydligar vad kallpressad innebär, i övrigt förvånansvärt lite information om detta och google ger mest svar på var du kan köpa […]

    Om råsaftcentrifug eller kallpressad juicemaskin | a Lady & a Tramp 2015-03-01 20:07:59 http://lady-tramp.se/2015/03/01/kallpressad-juice-eller-rasaftcentrifug/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!