Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Drömmen om värmen

punta-cana-beach

Istället för att gå loco på rean i butikerna har jag gått in all för att hitta den bästa och mest prisvärda sista-minuten-resan till värmen. Måste ha sol! Men jag var ju precis i Barcelona kanske ni nu tänker? Och ja, det stämmer och det var helt fantastiskt. Men jag längtar ihjäl mig efter en långresa, hela min kropp skriker efter den där riktiga värme och en sol som aldrig slocknar. Som här på Dominikanska Republiken för två år sen, magiskt.

Vi tillhör den utrotningshotade arten av svenskar som aldrig varit i Thailand men jag hittar en del flyg till Phuket och även till Krabi. Är det något ni rekommenderar?

Jag vet ju att ni har koll på läget så jag tänkte att vi kan hjälpas åt här för jag litar inte på allt man läser på nätet. Vi har förstått att Phuket stad kanske inte är det mest charmiga stället på planeten men om man tar sig en bit utanför stan så kanske det finns någon paradisstrand?

Vi vill liksom inte bo på några all-inclusive eller flådiga lyxhotell utan letar efter de där mysiga och lugna områdena. Sitter ni på några guldkorn så får ni gärna dela med er.I utbyte lovar jag en massa fantastiska semesterbilder som får er att känna att ni praktisk taget är med på resan. Inte så illa deal va?

Ps. Det har varit massa strul med kommentarsfunktionen på min blogg den senaste tiden. Vi bytte till en kommentarsfunktion kopplad till Facebook som jag vet att många av er inte gillade så jag bad dem ta bort den igen. Och det tog förstås lite längre tid än väntat men efter att jag tjatat och gnällt så är allt fridens liljor igen. Dock verkar det som att många gamla kommentarer försvunnit, eller så kan jag bara inte se dem. Känner att ni inte fått svar på era kommentarer så skicka igen så lovar jag att svara. Jag älskar verkligen när ni kommenterar, bloggen känns så levande då. Så nu är det fritt fram att snacka på som vanligt igen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Zanzibar. Lugnt och stillsamt. Dykutflykter, paradisön Mafia, vita stränder.

  Tanja 2015-01-06 19:52:00
  Svara
  • Svar på Tanjas kommentar.

   Vi kollade faktiskt på Zanzibar senast igår! En vän kom precis därifrån och hon sa att det var magiskt. Har du varit där nyligen?

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:13:00
   Svara
 • Hej! Jag har själv bott på Phuket i ungefär 5 år tid och flyttade hem för 4 år sen. Min tips är att undvika de heta turist-stränderna som speciellt Patong Beach. Bo tex i den norra del Phuket som har minst lika mycket fina stränder som Patong och turist stränderna (om inte finare). Patong är stränder/orten med klubbar, fest, dryga gubbar, grymt mycket turister, droger och alkohol.

  Jag var själv inte sånt stort fan av Krabi – bo hellre i Phuket och ta nån dagstur till en annan ö eller åk över på fastlandet mot Khao Lak/Krabi.

  Vart man ska bo på Phuket beror helt på vad man är ute efter – Norra delen har mindre turister, trevligare människor, naturen är inte lika förstörd. Ett fantastisk tips är att åka och vandra lite i regnskogen!! Mer av ”Riktiga Thailand” och inte bara turistorten. Södra delen – turism, fest, shopping och sol enligt mig.

  Kram! Du har en sån inspirerande blogg!!

  Astrid Keding 2015-01-05 22:24:00
  Svara
  • Svar på Astrid Kedings kommentar.

   Tack för massa bra tips Astrid! Patong har vi också fått höra att man ska undvika. Vi har fått så många bra tips och det verkar finnas många guldkorn i Thailand. Nu lutar det faktiskt åt att boka flyg till Bangkok och ta oss därifrån till lite olika ställen. Koh Tao ska vara fantastiskt, har du varit där? Eller har du andra tips om vi flyger till Bangkok? Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:14:00
   Svara
 • Hej! Åh jag hade också velat smita iväg till solen..Jag har faktiskt varit på båda ställena, dock minns jag inte Krabi så mycket då jag var ganska liten men jag vill minnas det som ett trevligt ställe! Phuket däremot var inte mycket att hänga i julgranen..ganska slitet, mycket snuskgubbar med tillhörande prostitution och extremt mycket (svensk) turism. Dock fanns det en del fina öar att åka till runt om Phuket! Men Phuket i sig tycker jag inte är något att ha 🙂 Ett annat fint ställe som är helt magiskt och väldigt orört (i alla fall när jag var där 2011) är Andamanerna (Andaman Islands) som ligger mellan Indien och Thailand. Lär dock vara dyrare att åka dit än till så populära resmål som de i Thailand, men kan ju vara värt det 🙂

  Hoppas ni hittar något bra, är aningens avundsjuk!

  Kram!

  Julia 2015-01-05 17:37:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Det är precis den bilden jag har av Phuket utan att ens ha varit där. Just nu lutar det faktiskt åt flyg till Bangkok och sen resa därifrån till några små härliga öar. Har du varit i Bangkok? Kan vara lite spännande med någon dag i storstaden också tänker jag. Men nu började jag googla Andamanerna och det ser ju helt fantastisk ut. Åh! Hur länge var du där? Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:17:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Hej 🙂 Ja i Bangkok var jag ett par dagar, kul att uppleva absolut men skulle inte vilja vara där för länge, så att resa till några små öar sedan låter ju kanon! Ja alltså Andamanerna var helt otroligt, speciellt då det var så stillsamt och orört. Vi var där i två veckor men försökte boka om på slutet så vi kunde stanna längre..så mycket trivdes vi! Det var inte alls mycket turism och vi bodde i hyddor på stranden, badade, tog dykcertifikat (underbart) och åt god mat! Behöver man avkoppling så är det perfekt 🙂 Kan ju säkert vara så att det har blommat upp en del nu de senaste åren men tvivlar på att det har blivit förstört på så kort tid ändå. Men ett hett tips i alla fall! Hoppas ni hittar någon bra resa, ska bli kul att få följa med här i bloggen även om det inte är riktigt samma sak haha. Kram!

    Julia 2015-01-08 11:17:00
    Svara
 • Å, jag har tyvärr inga tips att dela med mig av men jag känner också ett sånt enormt sug efter en utlandssemester, med sol och bad<3
  http://josefinelaul.wordpress.com

  josefine 2015-01-05 11:57:00
  Svara
 • Hejsan, älskar din blogg och dina smoothiebowls (har testat alla recept på dem) 🙂 Har kaffe några hälsofördelar och hur mycket dricker du? Sedan undrar jag om du inte äter smoothie till frukost längre eller mest gröt eftersom att man inte får se några nya recept?

  Lisa 2015-01-05 08:17:00
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Tack Lisa, så glad jag blir! Ja, det där med kaffe är ett hett ämne. Ur hälsosynpunkt innehåller kaffe bland annat antioxidanter och sägs kunna öka prestationen vid träning om man dricker det innan ett träningspass, gärna med några droppar kokosolja i. För mycket kaffe (men även även te, kött, socker, ost) kan försura kroppen vilket gör oss mer mottagliga för att bli sjuka. Jag kan verkligen uppskatta en god kopp kaffe men har aldrig varit någon stor kaffedrickare och märker sällan av effekten av koffein. Jag dricker kanske 5-6 koppar på en vecka.

   Åh jag gör fortfarande smoothies nästan varje morgon. Var rädd att ni skulle tröttna på alla mina smoothiebilder så därför har jag inte lagt upp någon på länge. Men då ska det bli ändring på det, starting tomorrow 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-05 16:50:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Tack för svar
    Okej, jag dricker inte mycket kaffe häller och då borde jag väl inte börja med det för hälsans skull 🙂
    Smoothies är det bästa jag vet och tröttnar aldrig på nya bilder!

    Lisa 2015-01-05 20:03:00
    Svara
 • Har rest en hel del i Asien och framförallt i Thailand, både som backpackers och senare med barn (dock ej all inklusive) och även om det på många ställen är vääääldigt mycket turism och bitvis ”förstört”så finns fortfarande många guldkorn att upptäcka.
  Har tyvärr ej varit i Phuket (undvikit) men mitt tips är att hitta billigt flyg till Bangkok, ta in på trevligt hotell, njuta av god mat, upptäcka någon av alla fantastiska marknader och sedan dra vidare med tåg alt buss (så smidigt samt billigt) till kusten/någon mysig ö.
  Koh Mak (liten ö utanför Koh Chang) är väldigt fint med underbara stränder och mysiga hotell, garanterat lugnare än dom större öarna. Koh Tao är en liten magisk ö som ligger i Siambukten med stort utbud av fantastisk (och nyttig/ren) mat, vackra stränder och mysiga hotell.
  Kram

  Linda 2015-01-05 07:23:00
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda, tack för alla dina tips! Just nu lutar det faktiskt åt precis det, ett flyg till Bangkok och dra vidare till kusten och någon mysig ö. Har fått massa tips om Koh Tao på flera olika håll och det ser verkligen helt magiskt ut. Ren nyttig mat, vackra stränder och mysiga hotell är precis det jag vill ha! Och dessutom känns några dagar i Bangkok väldigt spännande. Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:19:00
   Svara
 • Jag kan rekommendera Koh Samui!
  Finns både väldigt lugna härliga stränder och billigt käk, till feststränder och fancy dinner.
  Jag och min sambo (bägge studenter med extraknäck) bodde här:
  http://sv.hotels.com/hotel/details.html?hotelId=323769&tab=description

  Liten egen strand och superbra service på hotellet! Men tror att det kan vara härligt att hänga lite i Chaweng också (megastrand och mer restaurangmöjligheter),

  Alexandra 2015-01-04 23:19:00
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej Alexandra, tack för tipset!! Vi satt faktiskt och spanade in Koh Samui igår, har hört mycket gott om det innan. Det lutar nog åt flyg till Bangkok och sen resa därifrån till Koh Samui och Koh Tao. Har ni varit där också? Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:21:00
   Svara
 • Hej Anja, har tyvärr inte heller varit där men ser fram emot att få ta del av er resa om ni kommer iväg. Jag gjorde din vegetariska lasange idag. OMG! Så god, kryddig och den bästa vegetariska jag fått till. Tack!

  Josefin 2015-01-04 21:04:00
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Åh, vad kul att du gillade receptet! Den gick verkligen hem här hemma också, försvann snabbt i kylskåpet 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-05 16:39:00
   Svara
 • Hej! En helt annan fråga, fast ändå en resfråga, det är om du har något tips i stil med dina mattips från Barcelona fast i Paris? Fräscha, nyttiga ställen helt enkelt. Jättetacksam för svar. /Elisabeth

  elisabeth 2015-01-04 19:43:00
  Svara
  • Svar på elisabeths kommentar.

   Hej Elisabeth! Ska du åka till Paris? Gud så underbart, en av mina favoritstäder! Jag har inte riktigt lika mycket bra tips på nyttiga ställen som i Barcelona, där fanns det hur mycket som helst. Men här är lite tips från Paris: http://anja.elle.se/paris-dag-2/ Juicebaren hade även sallader och fräsch mat, dock minns jag inte vad den hette. Men den ungefärliga adressen finns med så du hittar den nog. Och Hotel Costes är ett måste! Lite finare och lyxigare mat men väldigt fräscht och gott. Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:27:00
   Svara
 • Vi firade jul och nyår på ön Koh Chang förra året. Helt underbar! Ön är en av de större, så finns ganska mycket att uppleva om man råkar bli rastlös av de lata stranddagarna. Hoppas ni kommer iväg till solen snart! Tack för en inspirerande blogg! 🙂

  Emelie 2015-01-04 19:36:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Åh det låter underbart. Vi har spanat in Koh Chang och det ser ju helt magiskt ut! Stannade ni där hela tiden eller reste ni runt? Vi har fått massa tips om Koh Tao också så vi var lite sugna på att dra dit och Koh Chang ser inte riktigt ut att ligga på vägen? Men man kanske kan åka båt mellan? Måste kollas upp! 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:22:00
   Svara
 • Jag har inte heller varit i Thailand, men hoppas på att du får massa tips av någon annan. Ett tips är dock kanske att hyra lägenhet, kan ju vara ganska skönt att få ro om sig själva även om det såklart också är nice att bo på hotell. Beror ju lite på hur länge ni ska vara borta!

  Paula 2015-01-04 19:29:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Ja, vi kollar faktiskt på att hyra lägenhet eller något med ett litet kök. Jag tröttnar lätt på hotell och speciellt maten, gillar ju att kunna fixa själv. Tänk om man kunde släpat med en mixer när det finns så mycket färsk frukt? Haha. Drömmen! 🙂

   Anja Forsnor 2015-01-07 09:28:00
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!