Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Barcelona del 2

flax-and-kale-brunch

Här kommer del 2 med lite fler bilder från vår Barcelona-resa. Ännu en morgon som började med brunch på Flax & Kale.

coconut-parfait-flax-and-kale

Jag åt denna Coconut Parfait som jag gissar är gjord på vispad kokosmjölk som bas. Sagolikt god, måste försöka mig på en liknande variant här hemma.

avokado

brunch-barca

smoothies

juice

barcelona

meny

En liten bit från Flax & Kale ligger Teresa Carles som blev mitt andra favoritställe i Barcelona. Båda ställena drivs av Teresa Carles och hela menyn här är vegetarisk. Love it! Saknar verkligen ett ställe som det här i Stockholm, en vegetarisk och hälsosam restaurang med riktig god mat dit man både kan äta lunch och middag. Dit inte bara hälsofreaks går utan ett ställe som lockar alla som vill käka god och fräsch mat. Jag upplever att det mest finns hälsocaféer och lunchställen med det utbudet, men på kvällstid blir det svårare.

anja

Jag var tvungen att beställa in en chiapudding som dessert på Teresa Carles efter att Maria tipsat om den. Så krämig och god! Bästa chiapuddingen jag ätit ute, annars tycker jag oftast den blir bäst hemma när man får krydda själv.

chiapudding

boqeria

Obligatorisk besök på en av världens kändaste matmarknader – Boqeria.

barcelona-boqeria

Som erbjöd precis allt och lite till.

nuts-dates

Ser ni jumbodadlarna? Helt enorma!

frukt

barcelona-bar-toto

toto-drinks-

Findrinkar på Toto.

toto-barcelona

bat-mut

toto-drinks

h10-urquina-plaza

Vi bytte hotell efter halva veckan och vaknade till denna vy…

gracia-barcelona

Sen åkte vi bort till det mysiga området Gracia för att strosa på dessa gator. Här skulle jag gärna bo!gracia

butik-inredning-inspo

Bytte stadsdel och promenerade från Gothic ner mot Barceloneta. På vägen dit hittade vi den här underbara inredningsbutiken.

inredning

butik-inredning

Jag förälskade mig i dessa bordsunderläggen, ångrar att jag inte köpte dem!

cava

En eftermiddag gick vi till Can Paixano och drack cava för €1.

barcelona-bar-mut

Sen åt vi dinner for 2 på Bat Mut, mat i världsklass!

brunch-and-cake-barcelona

Näst sista dagen åt vi brunch på Brunch & Cake, ett måste när ni är i Barcelona. Deras havregrynsgröt var sagolikt god.

oatmeal-brunch-and-cake

brunch-and-cake

coconut-bread-brunch-and-cake

Kokosbröd med vispad creme cheese och päron. Yum!

anja-brunch-barcelona

anja-brunch

bar-canente-barcelona

Mera mat! Fintapas på Suculent som ligger i Raval. Ett litet riktigt trevligt ställe dit bara spanjorerna verkade hitta till vilket jag alltid ser som ett gott tecken. Och maten var helt fantastisk, titta bara på denna ceviche med räkor.

Man skulle kunna säga att temat för resan har varit frukost, ceviche och cava. Jag dricker väldigt sällan alkohol hemma av olika anledningar men om det är något jag tycker om så är det just cava. Jag skulle nog gissa på att jag drack mer cava under en vecka i Barcelona än jag totalt druckit alkohol under hela 2014 och det var det så värt. Jag trivs med en livsstil som till största delen består av träning och hälsosamma val men det betyder inte att jag aldrig äter eller dricker andra saker än det som syns i bloggen. Mitt nyckelord är balans och lika viktigt som en aktiv och sund livsstil är för mig så är det viktigt att också ta en paus från alla krav och måsten och bara få vara några dagar. Njuta av allt livet har att erbjuda och framförallt göra det med gott samvete.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vilket hotell bytte ni till? Ska åka till Barcelona i mitten på juni och tycker alltid att det är lite svårt att hitta bra hotell i den staden

  Johanna 2015-05-18 19:47:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Vi bytte till H10 Urquinaona plaza, drygt 200 meter från det första hotellet vi bodde på. Vi brukar gilla att byta hotell mest för att komma till något nytt. Vi var nöjda med båda hotellen (åt alla måltider på stan), de låg supercentralt och de var prisvärda i december när vi var bra. Ha en härlig resa!

   Anja Forsnor 2015-05-18 21:55:00
   Svara
 • […] hos elle har blogga så bra fra barcelona at eg, for første gong, har lyst til å reisa […]

  friday link love. – hjartesmil 2015-01-16 10:01:48 http://hjartesmil.com/2015/01/16/friday-link-love-2/
  Svara
 • Vilka bra tips! Jag och min kompis tänker avsluta med Barcelona efter vår tågluff i sommar och det är perfekt med lite mer hälsosamma alternativ eftersom det inte riktigt varit fokus när jag varit där tidigare haha.

  Paula 2015-01-02 17:54:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Vad härligt med tågluff! Åh jag skulle också vilja besöka Barcelona på sommaren. Ni måste gå till Teresa Carles och Flax & Kale, du kommer älska det. Café Blueproject är ett rawfoodställe som ska vara grymt, tyvärr var det stängt på måndagen när vi skulle dit.

   Anja Forsnor 2015-01-03 10:16:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!