ANJA FORSNOR

Sashimisallad med avokado och picklad rödlök

sashimisallad

laxsallad

sashimi

Den här sashimisalladen med avokado och picklad rödlök är en av mina absolut favoriträtter. Det bästa är att det är lika vacker att se på som god att äta. Passar både som förrätt och huvudrätt, dessutom är den lätt att imponera på folk med då den ser betydligt mer avancerad ut än vad den är. Perfekt mat när man vill ha lite vardagslyx.

Salmalax förpackas högst fyra timmar efter att den fångas i havet, det gör att man kan äta den rå utan att frysa den innan till skillnad från vanlig lax. Den kostar lite mer än fryst lax men det är verkligen värt då det skiljer mycket i smak. Dessutom är den helt skinn- och benfri. Om ni inte testat Salmalax kan jag varmt rekommendera det till denna rätt. Gillar du inte rå lax går det lika bra att halstra den genom att steka på den någon minut på hög värme.

Sashimisallad
2 portioner

140 g salmalax
2 mogna avokado
100 g ruccola
100 g babyspenat
1 kruka koriander
sesamfrön
jordnötter eller cashewnötter

Gör så här: Lägg ruccola och spenat på ett fat. Skiva avokadon och laxen i tunna skivor och lägg ut på fatet. Häll över sesamdressingen nedan och avsluta med färsk koriander, sesamfrön, nötter och picklad rödlök.

Sesamdressing

1 dl sesamolja
2 msk kallt vatten
1 msk tamari
1 msk vitvinsvinäger eller risvinäger
2 cm riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
1/2 tsk sambal olek
1 tsk citronsaft

Gör så här: Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller vispa med en sked. Smaka av för rätt balans mellan sött och salt. Strö över salladen.

Picklad rödlök

1 rödlök
2 dl vatten
1 msk ättika
1 msk honung eller stevia strö
salt, peppar

Gör så här: Koka upp vatten tillsammans med ättika, sötning och kryddor efter smak. Låt vattnet svalna och skiva under tiden en rödlök i tunna skivor. Lägg ner rödlöken i vattnet och låt dra en stund. Görs med fördel dagen innan och förvaras i en glasburk tillsammans med vattnet i kylskåp.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!