ANJA FORSNOR

Fat, Sick & Nearly Dead

fat-sick-and-nearly-dead

Jag såg en helt fantastisk dokumentär igår som ni bara måste se!

Fat, Sick & Nearly Dead handlar om Joe Cross som lider av övervikt och en autoimmun sjukdom som gör att han måste ta massa steroider och mediciner varje dag. Joe inser att han måste ändra sin livsstil och bestämmer sig för att byta all skräpmat mot att enbart dricka frukt- och grönsaksjuicer i 60 dagar med målet att bli fri från sina mediciner och hitta en balanserad livsstil.

Jag vill inte berätta så mycket mer om filmen utan SE DEN! Finns på Netflix eller här. Det har precis kommit en uppföljare som jag måste se.

Extremt att bara dricka juice? Absolut. Men inte mer extremt än att leva på snabbmat och sen förlita sig på att medicinerna ska rädda en. För oavsett vad man tycker om att juice detoxa eller fasta i 60 dagar går det inte att bortse från vilken effekt naturlig och oprocessed mat har för kroppen. Vi behöver näringsämnen som finns i frukt, bär och grönsaker för att få i oss alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att kunna hantera sjukdomar, stress, en aktiv livsstil och alla påfrestningar vi utsätts för.

Jag brinner verkligen för hälsofrågor och blev så otroligt påverkad av många delar i filmen. Det gör mig så ledsen när jag inser vilken syn många människor har på mat, sig själva och sitt liv. Framförallt handlar det om bristande kunskap i vilken effekt mat har för vår hälsa, både på kort och lång sikt.

I mitt jobb som livsstilsrådgivare kommer jag ofta i kontakt med människor som önskar att de levde en annan livsstil, åt bättre och tränade mer. De önskar. Säger att de vill och fortsätter att önska. För samtidigt som många önskar att saker vore annorlunda är de inte beredda att ändra på sina vanor utan hittar ursäkt efter ursäkt för att slippa ta tag i det. Det är en helt omöjlig ekvation och kommer aldrig leda någonstans.

Permanenta resultat kommer från permanenta förändringar i matvanor och livsstil.

För det handlar inte om dieter, att räkna kalorier eller att banta. Det handlar om att hitta en hållbar livsstil och då måste man vara öppen för att förändras. Ingen annan kan göra det åt en, förändringen måste ske hos en själv. Det handlar om att sätta ett värde på sig själv och sitt liv och våga. Jag säger inte att det är lätt, men jag säger att det går.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • […] gissa om jag är sugen på att juica efter att ha läst alla era tävlingsbidrag. Dessutom såg jag Fat, Sick & Nearly Dead en gång till här i helgen och nu vill jag BARA dricka juice, haha. Se filmen om ni inte redan […]

    Vinnare av juicelådan från Årstiderna | Anja 2015-03-10 14:27:49 http://anja.elle.se/vinnare-av-juiceladan-fran-arstiderna/
    Svara
  • […] vad det innebär känns det extra skönt att fylla på med extra näring. Blev så inspirerad av den här dokumentären jag såg för ett tag sen, har ni missat den så är det ett filmtips […]

    Blissed Juicery | Anja 2014-12-18 08:15:35 http://anja.elle.se/blissed-juicery/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!