ANJA FORSNOR

Det dolda sockret

bild 2(4)

bild 1(4)

Jag har aldrig varit så förtjust i varken läsk, chips eller lösgodis. Däremot bestod min kost för några år sedan av stora mängder bröd, ost, pasta, choklad, vaniljyoghurt och müsli. Socker i olika färg och form men som alla påverkar kroppen.

Sedan några år tillbaka äter jag ren och naturlig mat och undviker socker och snabba kolhydrater som lätt triggar mitt sötsug. Det fina med att inte äta socker är att ens smaksinne ändras och man lär sig uppskatta så mycket annat gott. Många upplever att favoritchokladen helt plötsligt är för söt och att yoghurten faktiskt är godare naturell.

Dessutom känner jag mig så mycket piggare, mår bättre fysiskt och psykiskt, har utvecklat min träning så otroligt mycket och slipper oftast den där krånglande magen jag alltid brottats med under alla år.

Jag ska inte ljuga eller framställa mig själv som fläckfri, jag älskar fortfarande choklad och glass men föredrar naturligare former av socker i form av honung, stevia eller frukt. Jag vill inte sätta upp förbud för mig själv men inte heller stoppa i mig allt som kommer i min väg utan eftertanke. Visst händer det att jag äter både socker och snabba kolhydrater ibland men jag mår så mycket bättre när jag inte gör det regelbundet.  Det handlar om att hitta ett avslappnat förhållande till socker.

Nu har jag som vana att alltid läsa på innehållsförteckningen när jag handlar. Jag blir alltid lika förbluffad över hur mycket socker det smygs ner i livsmedel man aldrig skulle kunnat ana. Förutom de uppenbara sockerbomberna som godis och kakor så finns det socker i nästan alla pålägg, såser, dressingar, färdigmat, bröd och drycker. Ingredienserna står alltid i ordning efter vad det är mest av, så står socker som en av de första ingredienserna så vet du att livsmedlet innehåller mycket socker.

kärringön8 Tittar ni på innehållsförteckningen när ni handlar?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!