ANJA FORSNOR

Pumpapuré

butternut

pumpapure

Veckans tema här i bloggen går i pumpans tecken och jag tänkte bjuda på härligt höstiga recept inför Halloween och Alla helgona helgen. Pumpa är något jag fått upp ögonen för på senare år och något jag verkligen gillar, speciellt denna butternut-pumpa som smakar som en blandning mellan sötpotatis och morot. Pumpapuré är sagolikt gott att servera som en sås till maten, att mixa ner i soppan, göra bröd på eller varför inte i morgongröten.

Pumpapuré

1 butternutsquash
1 msk kokosolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk havssalt
1 tsk peppar

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort skalet från pumpan och dela den i små klyftor, gör samma sak med vitlöken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper smord med i kokosolja. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter tills pumpan fått en gyllenbrun färg. Ta ut pumpan från ugnen när det är färdig och mixa vitlök och pumpa med en stavmixer till en puré.

Psst! Skippa vitlöken och kryddorna om du vill ha en naturell pumpapuré att använda i bakning och gröt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • […] butternutpumpa eller pumpapuré från 1 st pumpa 400 ml ekologisk kokosmjölk 2 dl vatten 1/2 pressad citron 2-3 vitlöksklyftor 1 […]

    Rostad pumpasoppa | Anja 2014-10-29 15:38:12 http://anja.elle.se/rostad-pumpasoppa/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!