ANJA FORSNOR

Rödbetshummus

recept rödbetshummus

rödbetshummus

Svenska folket vill ha sås. Så enkelt är det bara. Jag får ofta frågor kring just sås, och märker att många efterfrågar lite nyttigare och fräschare alternativ till gräddiga såser och feta röror. Många som vill minska på mejeriprodukter fastnar ofta kring såsen och mitt bästa tips är att rosta, koka, riva och mixa grönsaker. Smakar otroligt gott och bara fantasin sätter gränserna på vad man kan ha i.

Som ni vet är ju ärthummus en favorit hos mig och även morotspuré.

I helgen gjorde jag en höstig variant av hummus med rödbetor som blev supergod, helt klart en ny favorit. Och kolla in färgen, har ni sett något vackrare? Den gör sig dessutom inte rättvisa på bild, blev så mycket finare IRL. Och godare.

Rödbetshummus
4-6 portioner

400 gram kokta kikärtor
3 kokta medelstora rödbetor
1 vitlöksklyfta
1 msk olja, jag använde linfröolja
1/2 pressad citron
2-3 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 tsk citronpeppar

Gör såhär: Koka rödbetorna så de blir mjuka, skala dem och låt svalna en stund. Skölj kikärtorna noggrant och mixa tillsammans med rödbetorna, med stavmixer eller matberedare. Tillsätt olja, citron, vitlök och kryddor och mixa en stund till. Håller i kylskåp 2-3 dagar.

paleo laxburgareEn klick rödbetshummus på laxbugaren var som pricken över i. Recepten på dessa frasiga glutenfria hamburgerbröd hittar ni här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!