ANJA FORSNOR

Grönsaksfalafel med blomkål och broccoli

Grönsaksfalafel

Ett tips för dig som vill äta mer vegetariskt är att göra grönsaksbollar eller biffar. Hemlagad falafel eller saftiga grönsaksbiffar lyxar snabbt till vilken liten sallad som helst! Dessutom kan man testa nya recept själv utifrån vad man har hemma i kylskåpet och olika kryddor. Ofta använder jag nötmassa från när jag gör nötmjölk eller resterna från juicepressen som bas i biffar vilket fungerar utmärkt. Denna grönsaksfalafel är gjord på blomkål och broccoli och är ett spännande alternativ till vanlig falafel.

Grönsaksfalafel
3-4 portioner

1/2 blomkål
1/2 broccoli
1,5 dl kikärtsmjöl eller valfritt mjöl, till exempel mandelmjöl, rismjöl, bake pro
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk örtsalt
1 tsk timjan
1 msk fiberhusk
2 cm riven färsk ingefära
1 ägg
Kokosolja till stekning

Gör såhär: Riv blomkål och broccoli på ett grovt rivjärn eller mixa i matberedaren till en risliknande konsistens. Häll eventuell av lite väska om det behövs. Blanda alla torra ingredienser och häll över broccolin och blomkålen tillsammans med ägg och ingefära. Blanda väl och låt stå 3-4 minuter. Forma till runda bollar och stek i kokosolja tills falafeln fått färg och en krispig yta.

Servera med grönsakspasta, råris eller en grönsallad. Supergott med en klick hummus till!

Falafel✔ Fritt från kött, gluten, laktos och mejeriprodukter. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!