Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Sallad till frukost någon?

kale smoothie

Helt ärligt, hur många av oss är sugna på en matig grönsallad till frukost kl. 07 på morgonen? Nja, inte jag i alla fall.

Därför tycker jag verkligen smoothies är ett grymt sätt att få i sig samma mängd grönsaker fast mer i frukost-style. Man kan nästan lura sig själv till att tro att det är en skål med yoghurt med lite härlig granola på.

Denna grönkålssmoothie ger dig mer vitaminer, mineraler och protein än vanlig yoghurt och innehåller nog mera grönt än de flesta lunchsallader. Love it!

Jag älskar ju att mixa saker och går lätt lite bananas i köket och slänger ner allt som kommer i min väg i mina smoothies. Insåg nu när jag skrev ner receptet att det var rätt mycket ingredienser, haha. Självklart går det att skippa vissa saker eller byta ut, testa er fram och experimentera. Men glöm inte citron och ingefära, det tar udden av den gröna smaken och gör det fräscht!

Grönkålssmoothie
2 portioner (halvera receptet om du gör 1 portion)

♦ En näve färsk grönkål
♦ En näve färsk mangold
♦ 2 kuber frusen spenat
♦ 1 dl frusna ärtor
♦ 1 stjälkselleri
♦ 1 liten avokado
♦ 1/2 frusen banan
♦ saft från 1 pressad citron
♦ 2 tsk gojibär
♦ 3-4 cm ingefära
♦ 2-3 droppar stevia sweets
♦ 1 tsk vetegräs
♦ 1 tsk spirulina
♦ 1 msk Amazing greens
♦ 2 skopor hampaprotein
♦ Vatten
♦ Is

Mixa alla ingredienser i en blender och mixa 3-4 så allting blir till en fluffig och härlig smoothie. Tricket är verkligen att mixa länge så den blir riktigt len och fin.  Jag börjar alltid med att mixa de färska råvarorna tillsammans med lite vatten. Sen fyller jag på efterhand med de frusna, upplever att det är lättast då. Jag vill inte ha för mycket vätska, då jag gärna gör en smoothiebowl, och då kan de frusna ingredienserna lätt fastna om man kör ner allting på samma gång. Men det är bara att testa sig fram!

Jag kan verkligen rekommendera frusna ärtor i smoothies, blir så sött och gott! Helt klart min senaste obsession. Jag har alltid älskat gröna ärtor och har det i mycket mat och till min stora glädje är de även klockrena i smoothies.

Imorgon kommer det upp en tävling här i bloggen som har med smoothies att göra… stay tuned!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!