Här kommer en ny lite lyxigare variant av chiapudding!
Chiapudding
1 portion
♦ 3-4 msk chiafrön
♦ 2 dl valfri mjölk, jag använde Rice Dream Hazelnut Almond
♦ 1 msk proteinpulver med smak av choklad (valfritt)
♦ en skvätt vaniljpulver
Häll alla ingredienser i en glasburk med lock och skaka om. Låt stå i kylen några timmar eller över natten. Rör sedan om i burken och klicka upp några skedar i botten av ett glas.
Topping
♦ Frysta jordgubbar
♦ Färska blåbär
♦ Riven kokos
♦ Bipollen
Låt jordgubbarna tina något och mosa dem till en röra. Varva jordgubbarna med chiapuddingen och toppa glaset med färska blåbär och valfri topping, jag hade riven kokos och bipollen.
♦ ♦ ♦
Jag hoppas inte ni tröttnat på chiapudding än, hos mig är det fortfarande en stor favorit. Jag höftar alltid lite med måtten och brukar alltid få den där perfekta konsistensen.
Jag får många frågor kring just konsistensen och att chiapuddingen inte stelnar. Ett tips är att ha i lite mer chiafrön, en skopa proteinpulver eller lite riven kokos för en lite tjockare röra. Annars är mitt tips att köra med vanlig kokosmjölk, den man köper på konservburk till matlagning, då jag tycker den stelnar bäst.