ANJA FORSNOR

Jag springer #förhenne

plan 2

Snart är det dags för Tjejmilen, precis som förra året ska jag springa tillsammans med min kära vapendragare Mathilda. Det var faktiskt på Tjejmilen förra året som vi blev springbuddies så den 6 september har vi vår årsdag.

Men årets Tjejmil är speciellt på flera sätt.

I år springer vi tillsammans med Plan International och deras kampanj #förhenne som handlar om att bekämpa barnäktenskap som drabbar 39 000 flickor världen över varje dag. Ja ni läste rätt – varje dag. Detta leder till att flickorna ofta måste lämna skolan och blir gravida innan deras kroppar är redo. Faktum är att barnäktenskap är en kraftigt bidragande orsak till att den vanligaste dödsorsaken bland flickor i utvecklingsländer mellan 15-19 år är graviditetsrelaterad.

Jag blir så upprörd och ledsen bara av att skriva detta och för mig är det en självklarhet att springa för Plan och bidra på det sätt jag kan i kampen mot att stoppa dessa vidriga barnäktenskap.

Därför vill jag nu uppmana alla som ska springa att göra det #förhenne och skriva under mot barnäktenskap.

Tillsammans gör vi skillnad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!