ANJA FORSNOR

Hello chocolatelover.

nutella raw

Nu har vi ändå hängt ihop här ett tag och det är på tiden att ni lär känna mig på djupet, lär känna den riktiga Anja. Det är dags för mig att erkänna mitt största, och kanske enda, beroende i livet…

Nutella.

Jag har haft en stor kärlek till Nutella sedan jag var liten och grannfamiljen åkte till Tyskland och köpte hem lager av denna gudagåva. Jag åt Nutella på frukostmackan ända tills jag var ganska gammal och bästa kombon var alltid tillsammans med skivade färska jordgubbar. My god.

När jag flyttade hemifrån för drygt 10 år sedan införde jag ett Nutella-förbud i min lägenhet. Ja, skratta ni men det är sant. Jag skakade hand med mig själv och bestämde mig för att inte köpa hem Nutella, däremot fick jag äta det om det serverades. Gissa vem som jublar när det serveras Nutella på brunch eller hotellfrukost. Eller när man kommer hem till mamma och hon ”råkar” köpt Nutella.

Men ibland händer det. Suget smyger sig på när jag minst anar det och det enda jag kan tänka på är hasselnötter och choklad i denna sagolika kombo. Så när jag fick ett enormt sug förra veckan svängde jag ihop en snabb raw variant av Nutella.

Här är receptet om ni vill testa. Måste dock varna för att det var högst beroendeframkallande!

Raw nutella

Hasselnötter ♦ kakao ♦ dadlar ♦ proteinpulver choklad (länk här!) ♦ riven kokos ♦ kokosolja ♦ vatten ♦ vaniljpulver.

Har inga direkta mått utan höftade fram lite av varje tills den var helt perfekt. Våga testa er fram, när det handlar om choklad, nötter och kokos kan det omöjligt bli äckligt.

Mixa och njut!

raw nutellaJa, tanken var nog först att jag skulle rulla bollar av smeten och frysa in istället gjorde  jag den lite kladdigare och åt direkt ur burken med sked istället. Genialiskt för stunden, dock tog den slut alldeles för snabbt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • […] i choklad och strösslade hackade nötter, bär och flingsalt på toppen. Man kan göra egen hasselnötskräm och använda som nougat i mitten, eller en klick nötsmör om man vill […]

    Raw julgodis: läckra mozartkulor | Anja 2014-11-25 11:54:36 http://anja.elle.se/raw-julgodis-lackra-mozartkulor/
    Svara
  • […] i choklad och strösslade hackade nötter, bär och flingsalt på toppen. Man kan göra egen hasselnötskräm och använda som nougat i mitten, eller en klick nötsmör om man vill […]

    Raw julgodis: läckra mozartkulor | Anja 2014-11-25 11:54:36 http://anja.elle.se/raw-julgodis-lackra-mozartkulor/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!