ANJA FORSNOR

Mina fem enklaste vardagsmiddagar

bild (27)

Efter önskemål kommer här ett inlägg med mina fem enklaste vardagsmiddagar och luncher. Dessa fem favoriträtter lagar jag oftast och varierar utifrån vilka grönsaker och vilken fisk jag har hemma. De här rätterna funkar lika bra som middag på kvällen som till lunch dagen efter. Ibland lägger jag till 1 dl quinoa eller råris till lunchen.

Kan väl sammanfatta det med att spenat, ägg, broccoli, zucchini, vitkål och fisk är basvaror hemma hos mig. Med det kan man trolla ihop vilken dundermiddag som helst – både snabbt, billigt och vansinnigt gott!

1. Spenatsoppa

Perfekta snabbmaten! Jag ser alltid till att ha fryst spenat i frysen så att jag alltid kan slänga ihop den här soppan på några minuter, som jag serverar tillsammans med kokt ägg och lite grönsaker vid sidan av. Gott, mättande och otroligt näringsrikt.

2. Zucchini- och morotsspagetti

Ser mycket mer avancerat ut än vad det faktiskt är. Jag gör min grönsaksspagetti med min spiralizer men det går lika bra med en vanlig potatisskalare och då blir pastan mer likt tagliatelle. Zucchini och morot är perfekt att hyvla till grönsakspasta. Jag äter spagettin rå och kall tillsammans med lite stekt lax, falafel eller tonfisk och en god dressing.

3. Omelett, stekt ägg eller scrambled greens

Även ägg är en basvara hemma hos mig så när tiden är knapp och fantasin tryter blir det alltid något med ägg. Går att variera i all oändlighet och slänga ner vad som finns hemma i grönsaksväg. Dessutom funkar det bra i lunchlådan dagen efter. Antingen gör jag klassisk omelett, steker några ägg eller wokar grönsaker och vänder ner två ägg i pannan och rör om.

4. Stekta grönsaker i kokosolja

Sedan ett år tillbaka har jag i princip bytt ut smör och alla oljor mot kokosolja. Jag älskar både smaken och doften det ger och dessutom är det väldigt hälsosamma fetter. Jag hackar ner de grönsaker jag har hemma, oftast broccoli, blomkål, spenat, champinjoner och sen steker jag allt i kokosolja, lite vitlök, örtsalt, citron och peppar eller persillade. Jag serverar det till ugnsbakad eller stekt fisk, quinoa och ett hackat ägg. Perfekt lunchlåda!

5. Vitkålstacos

Ofta har jag vitkål hemma och detta är ett roligt sätt att använda kålen på. Jag steker torsk i kokosolja och massa kryddor och skivar upp grönsaker, majs, lök och sallad precis som vanlig tacos. Sen serverar jag allt i ett vitkålsblad med en klick ärthommus på toppen. Tro mig – detta är löjligt gott! Funkar givetvis lika bra till köttfärs eller kyckling. Tricket är att byta ut de vanliga tacoskalen och tortillabröden mot vitkål och vips har man ett betydligt lättare och nyttigare alternativ!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Tack för tipset om vitkål istället för tacoskal. Jag har annars kört på någon sallad men eftersom det är skörare än vitkål brukar det bli ganska kladdigt 🙂

    http://erikacao.blogspot.se

    Erika 2014-07-15 21:21:00
    Svara
  • Tack för tipset om vitkål istället för tacoskal. Jag har annars kört på någon sallad men eftersom det är skörare än vitkål brukar det bli ganska kladdigt 🙂

    http://erikacao.blogspot.se

    Erika 2014-07-15 21:21:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!