ANJA FORSNOR

En lite annorlunda lunchdejt

bild 2(1)

Vissa kanske går på spa, delar en kanelbulle eller tar en härlig vinlunch med sina vänner. Andra går hand i hand och gör en BodPod-mätning tillsammans på lunchen som det vore helt normalt.

Igår hoppade alltså jag och min vapendragare Mathilda in i ett sådant här skrämmande ägg för att mäta kroppssammansättning och fettandel i kroppen. Det finns olika system för att mäta detta, både Kalipertång och Tanita-våg är två vanliga mätningar. Jag har testat Tanita-våg på gymmet tidigare men BodPod sägs vara det mest tillförlitliga alternativet. (Förutom nedsänkning i bassäng men det är sjukt dyrt och görs i princip bara på elitidrottare vad jag förstår).

Varför gör man egentligen en mätning?
En BodPod mäter över-och undertryck och känner av hur mycket luft kroppen pressar undan och beräknar kroppens densitet. Tillsammans med vikt, längd, densitet, ålder och kön beräknar kroppssammansättning samt andel kroppsfett. Som den nörd och kontrollfreak jag är tyckte jag ju såklart detta var väldigt intressant!

Förutom vikt, kroppsfett och muskelmassa räknar den ut hur mycket kalorier kroppen dagligen förbränner i viloläge samt hur det förändras när man lägger till träning. Jag har aldrig räknat kalorier, det går lite emot mitt sätt att se på kost, men det är ändå intressant att se hur mycket jag måste äta för att orka med min träningsnivå.

Jag visste inte riktigt hur jag skulle se på mina resultat – vad är bra och vad är dåligt liksom? Jag fick ett värde på 20% i kroppsfett vilket min kära PT Kevin var nöjd med. Är han nöjd så är jag nöjd. Så vi kommer inte fokusera på att tappa i kroppsfett utan bygga muskler (fokus: rumpa!) framöver. Yeah!

bild 5Ja, jag bjuder på denna bilden. Här har ni mig i ägget – så lugn och harmonisk. ”Slut ögonen, andas normalt och slappna av” var instruktionen.

bild 1(2)Bjuder även på en bild på Mathilda, hehe. Hon ser ju faktiskt ut att trivas därinne!

bild(3)En del av mina resultat.

Det är många som frågat var vi gjorde mätningen och vi var på Ylab på Drottninggatan i Stockholm. Det kostade 450 kr och tog cirka 10 minuter totalt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!