En av mina favoriter när det kommer till vegetarisk mat – grönsakspasta.
Jag tycker det fyller precis samma funktion som pasta eller nudlar och är dessutom så vackert på tallriken, håller ni inte med? Jag använder rå zucchini och morot som jag kör i min spiralizer. Det går lika bra att använda en potatisskalare och då blir grönsakerna mer som tagliatelle.
Bönbiffar
1 paket svarta kokta bönor
1 paket kikärtor
1 ägg ägg
1 msk fiberhusk
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal olek
salt och peppar efter smak
kokosolja att steka i
sesamfrön till biffarna
Gör så här: Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i en matberedare. Måtten är lite ungefärliga så smaka av och testa dig fram till rätt konsistens och smak. Smeten ska bli ganska kladdig men det ska gå att forma små biffar av, tillsätt eventuellt lite mer fiberhusk och låt stå 2-3 minuter. Forma till biffar, vänd i sesamfrön och stek i kokosolja.
Testa er gärna fram med bönbiffar, det viktigaste är att smeten inte blir för rinnig de blir svåra att steka. Biffar är generellt mycket lättare att hålla ihop på stekpannan än bollar som falafel. Lycka till!
[…] och kidneybönor som blev supergoda till. Glömde skriva upp receptet men man kan utgå från det här receptet och sen testa sig fram till en bra konsistens och smak. Jag älskar att ha avokado i hamburgare, […]
[…] och kidneybönor som blev supergoda till. Glömde skriva upp receptet men man kan utgå från det här receptet och sen testa sig fram till en bra konsistens och smak. Jag älskar att ha avokado i hamburgare, […]
[…] äta mer vegetariskt är att göra grönsaksbollar eller biffar. Hemlagad falafel eller saftiga grönsaksbiffar lyxar snabbt till vilken liten sallad som helst! Dessutom kan man testa nya recept själv utifrån […]
[…] äta mer vegetariskt är att göra grönsaksbollar eller biffar. Hemlagad falafel eller saftiga grönsaksbiffar lyxar snabbt till vilken liten sallad som helst! Dessutom kan man testa nya recept själv utifrån […]
[…] Klicka här för recept › […]
[…] Klicka här för recept › […]