Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Hälsosnackis – Grodda loss!

bild 4 (56)

bild 5 (39)

bild (22)

Ni har säkert läst om det inom rawfood eller sett det på meynyn på hälsocafér. Jag pratar om groddning. Alltså fönor och frön med små söta svansar på.  Jag har precis införskaffat denna tjusiga grodd-burk och mitt första projekt var att grodda mungbönor vilket blev riktigt gott. Groddarna är supergoda på salladen, i grytor eller på mackan. Dessutom blir de så himla fina tycker jag!

Varför grodda?

Genom att grodda t.ex. baljväxter och bönor så ökar näringsvärdet och mineraler frigörs. Fastän vissa baljväxter inte innehåller C-vitamin från början kan det tillverkas en del under groddningen. Hur coolt som helst! Dessutom är det kul att se de små bönorna växa, nästan som att ha ett litet sällskapsdjur i köket att pyssla om varje dag.

Gör så här:

Blöttlägg bönorna i 8-12 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna eller bönorna noga. Se till att allt vatten rinner av och sätt på groddlocket. Det går lika bra med silduk eller annat lock med lufthål. Skölj bönorna 2 gånger om dagen, gärna morgon och kväll. Efter 3-4 dagar har groddarna växt ut, det är lite olika groddningstid för olika bönor. Förvara groddarna i kylskåp där de håller cirka 5 dagar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!