Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Med blodsmak i munnen och darriga ben

bild 1 (86)

bild 2 (85)

bild 3 (69)

bild 4 (52)

bild 5 (36)

bild 2 (86)

En ledig dag mitt i veckan skulle kunna betyda sovmorgon, långfrukost och chillmode. Eller så kan det innebära tidig uppstigning för att möta ett gäng morgonpigga tjejer i Hammarbybacken.

Både jag och min goda vän, vapendragare och ständiga motivation Mathilda tränar med Kevin som PT på Kampsportslabbet. Och enligt Kevin har alla våra så kallade backar fått underkänt då de inte varit tillräckligt branta för backintervaller.

”Ni ska inte kunna se över backen, det ska vara som en vägg!” lät det närmare bestämt. Så med de orden ekandes i huvudet begav vi oss i torsdags till Hammarbybacken för att köra backintervaller där även Joanna och Anna gjorde oss sällskap. Jag hade aldrig sprungit här tidigare och ja, det är ju en rejäl backe om man säger så!

Vi värmde upp lite genom att jogga runt för att sedan köra några varv i backen. Vi började med 5 intervaller där vi sprang hela vägen upp och gick neråt igen. Jag underskattade backen rejält och första gången försökte jag spurta upp och hålla samma fart hela vägen. Haha, det fick jag äta upp direkt! Lite mer än halvvägs högg mjölksyran till och lamslog både vader och rumpa – det sa bara stopp! Sedan hittade jag något slags mellanläge men det var riktigt tufft.

Det var med blodsmak i munnen, darriga ben och maxpuls som vi tog oss genom det. Sedan körde vi ytterligare 5 varv där vi sprang en bit upp i backen med lite snabbare hastighet, för att sedan avsluta med lite nerjogg.

Mina ”backar” på Gärdet kommer kännas som små bulor i jämförelse, här kommer vi hänga mycket i sommar. Riktigt bra träning för både kondition, syreupptagning och rumpan. Dessutom helt gratis och ute i det fria!

Ungefär såhär såg det ut för att sammanfatta det hela på 3 sekunder:

bild 3 (70)Laguppställning: Anna, Mathilda och Joanna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!