Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Juicy Friday – Vitaminboost med broccoli och ananas

IMG_2378

Då var det återigen dags för den obligatoriska fredagsjuicen!

Den här veckan tipsar jag om denna gröna vitaminboost med spenat, broccoli, gurka, ananas, selleri, citron och ingefära. Det kan låta lite läskigt med broccoli men just i juice tycker jag det funkar förvånansvärt bra. Tillsammans med den friska gurkan, syrliga ananasen och starka ingefäran är det en riktig hit! Gjorde en variant av denna till vår söndagsbrunch för snart två veckor sen och den blev populär, till och med barnen gav den tummen upp.

Broccoli – superfoods! 

Att broccoli är nyttigt visste ni nog redan vid det här laget. Man skulle nästan kunna kalla den här gröna lilla blomstrande grönsaken för kungen, eller drottningen, av grönsaker! Broccoli innehåller rikligt med C-vitamin och andra bra vitaminer som A-vitamin, K-vitamin, fibrer, järn, magnesium, zink och mineraler.

Broccoli innehåller även antioxidanten sulforafan som stärker kroppens förmåga att försvara sig mot cancer samt diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar. Jag tycker det är så coolt att maten har sådana medicinska egenskaper, då smakar det nästan ännu godare att äta.

Jag föredrar att äta broccolin rå eller att steka den lite lätt, då får vi i oss störst del näring. Om ni kokar den så försvinner en stor del av näringsämnena bort i vattnet som ni sedan häller ut, vilket kan vara värt att tänka på. Dock kan för mycket rå broccoli vara lite hårt för magen så ät med måtta.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Såg på instagram att du sökte/söker efter en ny mixer. Jag är i samma situation och undrar vad du kom fram till, är ju en helt djungel och alla tips känns välkomna! Kram

  Beata 2014-05-24 16:18:00
  Svara
  • Svar på Beatas kommentar.

   Ja, det är ju verkligen en djungel! Trots alla tips om en vitamix som tydligen ska vara den bästa så slog jag till på den här: http://anja.elle.se/premiartur-i-mixern/ från Elgiganten. Jag är hur nöjd som helst, den är grym och mixar is, frusna bär och spenat utan problem! Dessutom är matberedaren och alla tillbehören riktigt bra. Två tummar upp! 🙂

   Anja Forsnor 2014-05-26 11:15:00
   Svara
 • Hej! Såg på instagram att du sökte/söker efter en ny mixer. Jag är i samma situation och undrar vad du kom fram till, är ju en helt djungel och alla tips känns välkomna! Kram

  Beata 2014-05-24 16:18:00
  Svara
  • Svar på Beatas kommentar.

   Ja, det är ju verkligen en djungel! Trots alla tips om en vitamix som tydligen ska vara den bästa så slog jag till på den här: http://anja.elle.se/premiartur-i-mixern/ från Elgiganten. Jag är hur nöjd som helst, den är grym och mixar is, frusna bär och spenat utan problem! Dessutom är matberedaren och alla tillbehören riktigt bra. Två tummar upp! 🙂

   Anja Forsnor 2014-05-26 11:15:00
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!