ANJA FORSNOR

Önskerubrik: Vad och när brukar jag äta efter träning?

Önskerubrik: Vad och när brukar jag äta efter träning?

Vad jag äter efter ett träningspass beror lite på hur dags jag tränar. Om jag tränar direkt på morgonen äter jag alltid en ordentlig frukost efteråt, gärna chiapudding eller en fluffig grön smoothie med en skopa proteinpulver i och ett kokt ägg vid sidan om. Eller en krämig bärsmoothie med kokosmjölk. På vintern äter jag gärna en portion havregrynsgröt eller bovetegröt med mosad banan.

Tränar jag på kvällen brukar jag föredra något lättare mål, gillar inte att känna mig tung i magen när jag ska gå och lägga mig. Jag är fortfarande väldigt noggrann med att få i mig tillräckligt då det behövs bra mat för att kroppen ska återhämta sig efter träningen.

På senaste tiden har det blivit mycket spenatsoppa med kokt ägg då det är enkelt och snabbt att laga samt ger mig bra med mineraler, vitaminer och protein. Dessutom mättar spenat bra och minskar sötsug som gärna kan titta fram på kvällen (handen upp alla som känner igen sig!).

Andra favoriter efter kvällsträningen är omelett, fräsch fish-tacos, vitkålssoppa, lax med grönsaker eller scrambled greens.

20140413-102616.jpg

chiapudding med hasselnöt och mandel

20140505-083403.jpg

bild 1 (61)

anjas spenatsoppa

bild 4

bild 3 (38)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hur många kalorier får du i dig på en dag ungefär?

  Jenny 2014-05-22 14:41:00
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Ingen aning, har aldrig räknat kalorier. Jag äter bra och näringsrik mat och ser till att hålla mig mätt och ha bra energi genom hela dagen. Jag föredrar att äta rena och bra råvaror och få i mig massa superfoods framför att räkna kalorier.

   Anja Forsnor 2014-05-22 14:58:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Ok, ja samma här.
    Äter endast ren näringsrik mat. Men har märkt att jag inte tål fiber så bra, och eftersom det är otroligt mkt fiber i bra mat, så är det svårt att få i sig nog med kalorier. Har du något tips?

    Jenny 2014-05-22 18:44:00
    Svara
    • Svar på Jennys kommentar.

     Tråkigt det där med fibrer, jag är också känslig mot för fiberrik mat (IBS). När det gäller just IBS reagerar man främst på olösliga fibrer från spannmålsprodukter som ris, pasta och bulgur, därför är detta helt uteslutet ur min kost.

     Frukt, bär och grönsaker däremot innehåller lösliga fibrer som brukar vara snällare mot maten. Om du vill äta frukt så kan du skala den innan då mycket av fibrerna sitter i skalet. Vissa grönsaker som tomat, gurka och rotfrukter är också snåla på fibrer. Är du vegetarian eller äter du kött? För alla animaliska produkter som ägg, kött, fisk och mejerier innehåller inga fibrer. Jag reagerar även på bönor, kål, vitlök och liknande livsmedel som man blir gasig och uppsvälld av.

     Min erfarenhet är att det är väldigt individuellt och att man får testa sig fram i små doser för att se vad som funkar. Att inte kasta i sig maten utan att äta i lugn och ro, tugga ordentligt och dricka mycket vatten till kan även det hjälpa. Hoppas du hittar rätt! Kram & Lycka till!

     Anja Forsnor 2014-05-23 11:27:00
     Svara
     • Svar på Anja Forsnors kommentar.

      Ja, jag har också IBS. Och det är speciellt jobbigt då man har en uppblåst mage, sedan 10 år tillbaka, och det enda läkaren säger är ”men du har IBS”.. utan att ens bry sig.

      Så försöker prova mig fram och har märkt att fiber inte är så lyckat, om det blir för mycket.
      Jag är vegan. Äter mest grönsaker, quinoa och ibland linser. Havregrynsgröt med blåbär på morgonen.

      Ja, samma sak som dig blir jag gasig och ännu mer uppblåst av .. bönor osv. Jättejobbigt.
      Men jag ska kolla upp om lösliga fiber. Tack för dina tips! 🙂
      Kram

      Jenny 2014-05-23 16:18:00
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!