ANJA FORSNOR

Raw blåbärs- och chiamarmelad

blåbärsmarmelad med chiafrön Här kommer receptet på marmeladen jag gjorde till brunchen i lördags. Receptet är grymt och funkar i princip på alla frukter och bär man vill göra marmelad eller sylt av. Jag har tidigare gjort med fikon och ingefära (såå gott!) och hallon. Kan även tänka mig att persika är grymt!

Raw blåbärs- och chiamarmelad
1 liten glasburk

♦ 3 dl färska eller tinade frysta blåbär
♦ 3-4 droppar flytande stevia eller valfri sötning
♦ 3 tsk chiafrön

Gör så här:
Tina cirka 3 dl frysta blåbär, eller använd färska, och mixa med några droppar stevia. Agavesirap eller honung funkar lika bra om man föredrar det, ger en lite rundare smak än stevia. Smaka av för att få rätt balans av sötma, beror lite på hur syrliga bären är. Mixa sedan ner 3 tsk chiafrön lite snabbt och häll allt i en burk med lock. Låt stå i minst 30 minuter så chiafröna sväller och marmeladen stelnar lite.

Perfekt med en klick på gröten, till chiapudding, bananscones eller morotsbröd! Mums.

✔ Fri från gluten, socker och mejerier.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!