I fredags hade vi bästa Klara och Johan hemma på middag, så himla trevligt! Finare och mysigare par får man leta efter, vi trivs så bra ihop med dem. Vi lagade zucchini- och morotspasta med lax och sesam-cashewdressing. En rätt som både går snabbt att laga och dessutom är nyttig och otroligt god.
Både zucchini och morötter är grymt att hyvla eller göra pasta av, blir väldigt gott och man slippat matkoman som vanlig pasta lätt kan ge. Jag använder mig av min grymma spiralizer, säljs på Systrarna Voltaire eller NK.
Till dessert slängde jag ihop en hallon och kokosglass som blev riktigt bra! Jag mixade frysta hallon med avokado och lite kokosgrädde, vaniljpulver och 3 droppar stevia sweet drops. Smaka av för att få rätt sötma och konsistens. Toppade med lakritspulver och gojibär innan jag ställde in det i frysen. Frysta gojibär är verkligen som godis, ni måste testa det. Blir så krispiga och söta. Till det serverade vi färska hallon, blåbär och jordgubbar!
Så Gott!!! Hur gör du dressingen?? mums
Jag mixar sesamolja, olivolja, lite vinäger, tamari, vatten, vitlök, chili, citron eller lime, en klick tahini och lite cashewnötter. Ibland åker lite ingefära och koriander även mer. Finns inget riktigt recept utan jag går alltid på känsla och smakar mig fram. Testa, superfräscht och gott!
Så Gott!!! Hur gör du dressingen?? mums
Jag mixar sesamolja, olivolja, lite vinäger, tamari, vatten, vitlök, chili, citron eller lime, en klick tahini och lite cashewnötter. Ibland åker lite ingefära och koriander även mer. Finns inget riktigt recept utan jag går alltid på känsla och smakar mig fram. Testa, superfräscht och gott!
Säger det igen, jag vill bli din kompis och komma och äta hos dig haha.
Säger det igen, jag vill bli din kompis och komma och äta hos dig haha.