Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Alternativ till mjölkprodukter: mina 3 favoriter!

bild 1 (60)Här står de på rad – mina favoriter i köket just nu.

Det kan finnas olika anledningar till att man vill gå mot en kost fri från mjölk och mejeriprodukter. Vissa är känsliga mot laktos, mjölkprotein eller känner sig uppblåst och svullen av mejerier.

Jag har alltid älskat mjölk och konsumerat stora mängder mejeriprodukter som yoghurt, grädde och ost. Det var först när jag började plocka bort det ur min dagliga kost som jag märkte vilken effekt det har på mig! Jag känner mig inte lika svullen eller uppblåst längre och känner mig fräschare och renare utan mejeriprodukter.

Jag vill absolut inte svartmåla något livsmedel och trivs man med vanlig komjölk och mejeriprodukter tycker jag man ska fortsätta att dricka det. Men om man är känslig mot laktos eller bara nyfiken på att testa något nytt så har jag valt ut mina tre favoriter just nu:

♡ Alpro Almond unsweetened: Den här mandelmjölken är prisvärd och god. Len och nötig smak, perfekt att ha i smoothies eller chiapudding. Funkar även i kaffet! Den vanliga innehåller tillsatt socker, vilket jag tycker är onödigt, så håll utkik efter denna ”unsweetened”.

♡ Rice Dream – Hazelnut Almond: Det här är min nya favorit, godaste nötmjölken jag någonsin smakat! (Och nej, jag blir inte sponsrad av Rice Dreams, haha, bara lite överexcited och känner att det är min plikt att dela med mig av detta underverk). Smakar som len hasselnötskräm, väldigt söt och nötig smak. Och bara gjort på naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller sötningsmedel.

♡ Coconut Dream: Ett måste för alla kokosfantaster med en fräsch och god smak av kokos. Den är ganska söt i smaken, trots det innehåller den inget tillsatt socker eller sötningsmedel. Den naturligt söta smaken kommer från kokosgrädden vilket gör den perfekt i bär-smoothies, chiapudding eller en skvätt i kaffet. Kan även tänka mig att den passar bra i matlagning och bakning.

Hoppas ni hittar några nya favoriter!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!