Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Vad är värst – fett eller socker?

I söndags såg jag ett avsnitt av Vetenskapens Värld som tog upp en otroligt intressant dokumentär som behandlade frågan om vad som är värst – fett eller socker? Det är BBC som ligger bakom den brittiska dokumentären där vi får följa två läkare, och enäggstvillingar, som gör ett test där de under en månads tid sätts på helt olika dieter.

Den ena skulle äta en sockerdiet med kolhydrater, läsk och sötsaker och den andra sattes på en fettdiet som innebar mycket fett men inga kolhydrater, inte ens grönsaker. Under tiden genomförs olika tester, både fysiska utmaningar och uppgifter som kräver hög koncentration.

Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den enda brodern går ner mer i vikt än den andre, dock får det andra konsekvenser. Ni som sett den, vad tyckte ni? Vore kul att dela lite tankar i kommentarerna.

Update! Jag försökte desperat hitta en länk till programmet men det visade sig att SVTPlay bara visade den april ut!! (jag hade spelat in den på vår digitalbox). Om någon hittar länk till originaldokumentären får gärna tipsa i kommentarerna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag tyckte den var intressant,men lite väl extrema dieter va- jag menar, det hade varit intressant att titta på intag av olika mängder av naturliga/rena/oprocessade kolhydrater respektive fetter istället för mängder av godis och animaliska fetter som källor.
  Dock tror jag det ultimata är att äta en helt vegetabilisk kost,och på så sätt få i sig naturliga sammansättningar av kh, proteiner och fett.

  Amanda 2014-05-06 21:39:00
  Svara
 • Jag tyckte den var intressant,men lite väl extrema dieter va- jag menar, det hade varit intressant att titta på intag av olika mängder av naturliga/rena/oprocessade kolhydrater respektive fetter istället för mängder av godis och animaliska fetter som källor.
  Dock tror jag det ultimata är att äta en helt vegetabilisk kost,och på så sätt få i sig naturliga sammansättningar av kh, proteiner och fett.

  Amanda 2014-05-06 21:39:00
  Svara
 • Är det en lång dokumentär man kan titta på? 🙂 För jag hittade en på bara 2 minuter

  Sara 2014-05-06 17:48:00
  Svara
 • Är det en lång dokumentär man kan titta på? 🙂 För jag hittade en på bara 2 minuter

  Sara 2014-05-06 17:48:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!